Akyurt Belediye Meclisi’nde çatlak sesler… 6 meclis üyesi katılmadı

featured
service

Akyurt Belediyesi’nin 19 dönüm alana sahip iki araziyi satışa çıkarmak istemesi belediye meclisinde çatlak seslere neden oldu. Arazilerin satış kararının alınacağı toplantıya 7 meclis üyesi katılmadı. Belediye kasasına yaklaşık 60 milyon TL bütçe sağlayacak olan satış kararı oy çokluğu ile alındı.

3 YILDA 90 DÖNÜM ARAZİ SATILDI
Türkiye’nin sayılı borçsuz belediyelerinden birisi olan Akyurt Belediyesi taşınmaz satışına devam ediyor. 24 Aralık 2020 tarihinde altı adet, 8 Nisan 2021 tarihinde ise 11 adet taşınmazı satışa çıkaran Akyurt Belediyesi iki yeni araziyi daha satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

MECLİSTE ÇATLAK SESLAR… 6 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Balıkhisar İmar 1624 ada 4 parseldeki 14 dönüm ve Büğdüz İmar 2036 ada 3 parseldeki 4 bin 904 metrekarelik taşınmazların satış kararının alınacağı toplantıya, 1 belediye meclis üyesinin mazereti nedeniyle, 6 belediye meclis üyesinin ise karara imza atmamak için katılmadığı iddia edildi. Toplantıya katılmayan meclis üyelerinin önceki toplantılarda toplamda 19 dönüm alana sahip arazilerin satışına karşı çıktığı öğrenildi.

8 Belediye Meclis üyesinin imzasıyla alınan satış kararı ilgili komisyonlara sevk edildi. Takdir ve Kıymet Komisyonunun çalışmalarının ardından ihale süreci başlamış olacak.

Akyurt Belediye Meclisi’nde çatlak sesler… 6 meclis üyesi katılmadı