AKK Başkanı Yılmaz’dan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101’inci yılı mesajı

featured
service

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Yılmaz, “27 Aralık coşkusunu, bugün Ankara’yı dünya başkenti yapmak için yaşatıyoruz” dedi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişiyle başlayan sürecin Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirten Yılmaz mesajında, “101 sene önce Milli Mücadele için toplumun her kesimini bir araya getiren 27 Aralık coşkusunu, bugün Ankara’yı dünya başkenti yapmak için yaşatıyoruz. 101. yılında da ‘İyi ki Geldin’ diyoruz.” dedi.,

“BİR MİLLETİN YENİDEN VAR OLUŞ DESTANI YAZILDI”

Atatürk’ün Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ardından illerden gelecek temsilcileri güvenli bir bölgede toplamak için Ankara’ya geldiğini anlatan Yılmaz, “İşte bu kritik eşikte geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, Mustafa Kemal Paşa ve milletin temsilcilerine maddi ve manevi her türlü desteği vermek için kucak açtı” diye konuştu.

Ankara’nın binlerce yıllık tarihinden getirdiği sorumluluğuyla Millî Mücadele’nin karargahı olmayı hak ettiğini kaydeden Yılmaz, Ankaralıların Mustafa Kemal Atatürk’ü Çankaya ve Dikmen tepelerinde, güzel sesli hafızların ezan ve salatlarıyla, at ve kağnılarla gelen binlerce kişiyle ve seğmen alaylarıyla karşıladığını söyledi.

Hititlerden Roma’ya, Galatlar’dan Selçuklulara köklü tarih ve kültürel birikimini, Ahilerin ahlak, terbiye, gelenek ve görenekleriyle birleştirmiş eşsiz ve özel bir şehir olan Ankara’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ün kararıyla Millî Mücadele’nin karargâhı olduğunu ifade eden Yılmaz,“Anadolu’nun ortasında, kendi kaderine terkedilmiş, unutulmuş bir bozkır şehrinde bir milletin yeniden var oluş destanı yazıldı” dedi.

 KUTLAMALARA KORONAVİRÜS ENGELİ

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100’ncü yıl dönümünü toplumun her kesiminden geniş katılımlı bir organizasyonla, bayram havasında kutlandıklarını hatırlatan Yılmaz, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda, caddelerde kutlama yapamadıklarını belirtti.

AKK bileşenlerinden Organize Sanayi Bölgeleri’nin katkılarıyla Atatürk’ün gelişinin 101. yılında Genelkurmay kavşağına “Anıt” kazandırmış olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Yılmaz,“Ankara’nın tarihinde hiçbir olay ve hiçbir hareket, Atatürk’ün 27 Aralık günü Ankara’ya gelişinde yaşananlar kadar milletin içinden, kalbinden, ruhundan doğmamıştır. Ankaralıların Bayramı olan 27 Aralık gününü salgın bittiğinde, en güzel şekilde yeniden kutlamak istiyoruz” dedi.

AKK Başkanı Yılmaz’dan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101’inci yılı mesajı