‘Adayım’ diyen sadece bir isim var! Ayantaş aday adayı olacak mı?

featured
service

Yerel seçimler yaklaşırken Akyurt’ta siyasi sessizliği bozan iki isim belediye başkan aday adaylığını açıklayan AK Parti’den Resul Can, MHP’den ise Hakan Arslan oldu. Akyurt’ta ilk defa bir seçim dönemi bir çok siyasi parti açısından derin bir sessizlik ile ilerliyor. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yapılacak olan belediye başkanı aday adaylığı başvuruları AK Parti’de 22 Kasım Çarşamba günü (yarın), CHP’de 28 Kasım 2023 Salı Günü, İYİ Parti’de ise 22 Aralık 2023 Cuma Günü sona erecek.

Akyurt’ta, adaylığını açıklayan isimler ve merak edilenler haberimizde…

Adayım diyen tek isim: Barış Ezer

Akyurt’ta belediye başkan adaylığını açıklayan ilk isim Milli Yol Partisi’nden Barış Ezer oldu. Akyurt Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı Genel Başkan Remzi Çayır’ın katılımıyla gerçekleşti ve seçim çalışmalarını başlattı.

Arslan MHP’den, Can AK Parti’den aday adayı

'Adayım' diyen sadece bir isim var! Ayantaş aday adayı olacak mı? 1

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığında son başvuru tarihine bir gün kala aday adaylığını açıklayan tek isim Belediye Meclis Üyesi Resul Can oldu. Can, 2019 yerel seçimlerinin ardından yapılan görev dağılımında 1. Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş, daha sonra ise bu görevden ayrılmıştı. Can, ayrıca birkaç ay öncesine kadar Akyurt Belediye Spor’un da kulüp başkanlığı görevini yürütmüştü.

'Adayım' diyen sadece bir isim var! Ayantaş aday adayı olacak mı? 2

Akyurt’ta sessizliği bozan bir diğer isim ise MHP’den Hakan Arslan oldu. Hakan Arslan iki dönem boyunca MHP Akyurt İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştü. Akyurt’un esnaflarından Arslan, aynı zamanda siyaset sahnesinin tanınan isimleri arasında yer alıyor. Arslan’ın ilçe başkanlığı görevinde bulunduğu 2014 yerel seçimlerinde MHP yüzde 34,1 oy oranı ile yüzde 56,2 oy oranına sahip AK Parti’nin ardından ikinci sırada yer almıştı. Cumhur İttifakının ortağı olan MHP, bu süreçte, Akyurt’ta MHP’nin adayının belediye başkan adayı gösterilmesi için çaba harcayacak.

'Adayım' diyen sadece bir isim var! Ayantaş aday adayı olacak mı? 3

Ayantaş aday adayı olacak mı?

Akyurt’ta belki de en çok Akyurt Belediyesi eski başkanı Gültekin Ayantaş’ın bu süreçte nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. 2004-2009 yılları arasında AK Parti’den 3 kez seçilerek belediye başkanlığı görevini yürüten Ayantaş, her ne kadar esnaf ziyaretleri ile ‘aday adayıyım’ mesajı verse de resmi bir başvuruda bulunmadı. Sosyal medya hesabından esnaf ziyaretleri ile ilgili görsel paylaşımlarında da siyasi mesaj vermekten kaçınan Ayantaş, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’a yaptığı ziyaret hakkında da herhangi bir açıklama yapmamıştı.

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı için başvurular yarın sona eriyor. Daha önce belediye başkanlığı görevi yürütmüş olan Ayantaş, partisine aday adaylığı başvurusunda bulunacak mı, yoksa partisinin vereceği kararı mı bekleyecek? AK Parti’de belediye başkanları doğal aday adayı olarak değerlendiriliyor, bu nedenle Başkan Hilal Ayık, aday adaylığı başvurunda bulunmayacak. AK Parti’de kimlerin aday adayı olacağı yarın netlik kazanacak.

‘Adayım’ diyen sadece bir isim var! Ayantaş aday adayı olacak mı?