1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çankaya
  4. Adalet ve Demokrasi Haftası, Sadık Gürbüz Konseriyle Sona Erdi

Adalet ve Demokrasi Haftası, Sadık Gürbüz Konseriyle Sona Erdi

featured
service

Ankara’da 32’ncisi düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası, usta gazeteci Uğur Mumcu ve devrim şehitlerinin anıldığı konserle sona erdi. Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Sadık Gürbüz ve grubu sahne aldı.

Her yıl 24 Ocak’ta, Uğur Mumcu’nun katledildiği günde başlayan ve 31 Ocak’ta, Muammer Aksoy’un öldürüldüğü gün sona eren Adalet ve Demokrasi Haftası, bu yıl da dolu dolu geçti. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı öncülüğünde ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen hafta kapsamında sergiler, söyleşiler, açık oturumlar ve paneller Başkentlilerle buluştu.

Adalet ve Demokrasi Haftası, Sadık Gürbüz Konseriyle Sona Erdi 1

Haftanın kapanış etkinliği ise Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Sanatçı Sadık Gürbüz ve grubunun sahne aldığı anma konserine Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro sanatçısı Şebnem Gürsoy’un sunumuyla gerçekleşen gecede, Gürbüz, türküleriyle demokrasi şehitlerini andı.

Sanatçının performansına, Burcu Durukan (piyano), Yağmur Soykök (vokal), Şakir Ozan Uygan (perküsyon) ve Ahmet Yakup Yıldız (yan flüt) eşlik etti.

Adalet ve Demokrasi Haftası, Sadık Gürbüz Konseriyle Sona Erdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.