1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 21 İlde 318 Adrese Eşzamanlı Operasyon: 304 Torbacı Yakalandı

21 İlde 318 Adrese Eşzamanlı Operasyon: 304 Torbacı Yakalandı

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da düzenlenen büyük uyuşturucu operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. “NARKOKAPAN-BURSA” adı verilen operasyon kapsamında, 21 ilde 318 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda toplamda 304 torbacı yakalandı.

Operasyona ilişkin yakalamaların devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, “Hedefimiz özellikle gençlerimize musallat olan mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan “Torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcıları. Sokakları onlara dar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Torbacı”ların mahalle ve sokaklardaki satış noktalarında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttüklerinin tespit edildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, “4 ay boyunca, adeta BURSA’nın bir kez daha röntgenini çektik. Saha çalışmalarımızı ve analizlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Şüphelileri teknik ve fiziki takiple izledik. İşlenen suçlara dair tüm faaliyetleri tek tek delillendirdik. Ve düğmeye bastık” dedi.

21 ilde 318 ayrı adres

Operasyonlar, 3 bin 190 polis, 452 ekip, 2 helikopter, 22 narkotik dedektör köpeği ve 4 insansız hava aracının (İHA) katılımıyla Bursa’nın Yıldırım, Kestel, Osmangazi ve Nilüfer ilçeleri merkezli İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Aydın, Kırıkkale, Konya, Muş, Giresun, Erzurum, Antalya, Manisa, Zonguldak, Kocaeli, Yalova, İzmir, Ankara, Rize, Muğla ve Sakarya olmak üzere 21 ilde 318 ayrı adreste gerçekleştirildi.

21 İlde 318 Adrese Eşzamanlı Operasyon: 304 Torbacı Yakalandı