AKYURT’A 3 YENİ OKUL

featured
service
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Akyurt’a 3 yeni okul yapılacağı müjdesini verdi. İnşaası devam eden Polis Akademisinin de tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ayantaş, “Akyurt eğitim şehri olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, ilçe nüfusunun hızla arttığını belirterek eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için 3 yeni okul inşaa edileceğini belirtti.  Akyurt’un göç alan bir ilçe olduğunu ve bununla birlikte yapılaşmanın da arttığını ifade eden Ayantaş, “İlçemizin en büyük iki mahallesi olan Yıldırım ve Beyazıt mahallelerimize ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak 3 yeni okul daha kazandıracağız. 16 ve 32 derslikli ilkokulun yanı sıra, 16 derslikli mesleki ve teknik lise yapımına başlanarak 2019-2020 eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilecek. Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 16 derslikli ilkokul ile mesleki ve teknik lisesi yapımı için ihaleye çıkıldı. Diğer 32 derslikli ilkokul ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçemize kazandırılacak. İlçemizin tüm ihtiyaçlarını takip ederek hizmet getirebilmek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
İlçede eğitim-öğretimde sınıf başına düşen öğrenci sayısının ortalamanın altında olduğunu ifade eden Ayantaş “Yapılacak olan yeni okullarla birlikte fiziki öğretim daha iyi hale gelecek. İlçemizde inşaası devam eden Polis Akademisi de 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Polis akademisi ve yeni okullarla Akyurt bir eğitim şehri olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.
AKYURT’A 3 YENİ OKUL

Yorumlar kapalı.