Yoga Dersleriyle Sağlıklı Yaş Alın

featured
service

Yoga dersleriyle sağlıklı yaş alın ve kendinizi daha iyi hissedin. Yoga, fiziksel ve zihinsel olarak fayda sağlayan alanlardan bir tanesidir. Her yaştan insan kendini daha iyi hissetmek için yoga yapabilir. Yoga, bir spor değildir fakat fiziksel ve zihinsel temelli bir yapıdır. Nefes egzersizleri ile doğru nefes alabilir ve yoga pozları ile vücudunuzu enerjik tutabilirsiniz. Yazımızın devamında “yoga dersleriyle sağlıklı yaş alın” kavramını detaylı olarak sizlerle paylaşacağız.

Yoga Nedir?

Yoga, Sanskritçe bir kelimedir ve dilimize “boyunduruk” ya da “birlik” olarak çevrilir. Yoganın asıl yapılma amacı beden, zihin ve ruhun bir araya gelmesini sağlamaktır. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak birleştirme sürecinde yoga yapan kişiler özgürlüğü, huzuru ve kendini gerçekleştirme hallerini deneyimleme fırsatı bulurlar.

Yogik uygulamalar sisteminde duruşları, meditasyonu ve nefes tekniklerini öğrenin ve yoga dersleriyle sağlıklı yaş alın. Yoganın kökenleri MÖ 800’lü yıllara dayanırken meditasyon ağırlıklı ruhani bir yapılmaktaydı ve günümüzde fiziksel, zihinsel ve ruhsal birleşme amacıyla yapılmaktadır. 

Yoga Dersleriyle Sağlıklı Yaş Alın 1

Yoga Ne İşe Yarar?

Birleşme anlamına gelen yoganın faydası oldukça fazladır. Kendinizi keşfetmek ve özgürleşmek için yoga yapılabilir ve kendinizi tanımanın en iyi yollarından bir tanesidir. Yoga, içerisinde rekabet bulundurmadığı için bir spor dalı olarak sayılmaz.

Sağlıklı yaş alma sürecinde kendinizi daha iyi hissetmek için yoga oldukça faydalıdır. Yoga başlangıç hareketleri ile kendinizi çok fazla zorlamadan yoga tekniklerini deneyebilirsiniz. Yoga eğitmenleri eşliğinde birebir ve grup derslerine katılarak yoga hareketlerini yapabilirsiniz.

Yoganın Faydaları Nedir?

Yoga, her yaştan insanın kolaylıkla yapabileceği hareketleri içeren fiziksel, zihinsel ve ruhsal yönlerini birleştirme sürecidir. Yoga faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yoga gücü, dengeyi ve esnekliği geliştirir.
  • Yoga sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Yoga, stres düzeyini azaltarak kalp sağlığına fayda sağlar.
  • Yoga, daha iyi uyumanıza yardımcı olur.
  • Zihinsel ve fiziksel olarak daha enerjik olmanızı sağlar.
  • Kendinizi gerçekleştirme ve benliğinizi bulma fırsatı sunar.

Yoga Çeşitleri Nelerdir?

Her yaştan kişi yoga yapabilirken yetişkin ve çocuk yogası olarak farklı gruplara ayrılmaktadır. Bunlarla birlikte çalışma düzeni olarak ve farklı asanaları içeren yoga türleri bulunmaktadır. En yaygın yoga çeşitleri nelerdir, sorusuna baktığımızda;

  • Vinyasa yoga en atletik yoga tarzı olarak bilinmekte ve astanga yogadan uyarlanan bir çeşittir.
  • Hatha yoga, tüm fiziksel duruşları kapsayan fiziksel bir uygulamaya dayanan karma bir türdür.
  • Iyengar yoga, asanaların yanı sıra ayrıntılı ve hassas hareketlere odaklanır.
  • Ashtanga yoga, fiziksel yoğunluğun fazla olduğu bir türdür ve uzman bir yogi eşliğinde yapılmalıdır.
  • Yin yogada her harekette uzun süre kalınır ve meditasyon ağırlıklıdır.
Yoga Dersleriyle Sağlıklı Yaş Alın 2

Yeni Başlayanlar İçin Hangi Yoga Önerilir?

Yeni başlayanlar için yoga çeşitleri arasında sakinliği ve meditasyon ağırlıklı olan çeşitler tercih edilmektedir. Eklem ve kas ağrılarının olmaması için yoga pozlarını uzman bir yogi eşliğinde yapmalısınız. Yogaya başladığınızda nefes egzersizleri ve asanalarla kendinizi geliştirebilir ve fiziksel yoğunluğu olan türleri deneyebilirsiniz.

Pilates Mi Daha İyi Yoga Mı?

Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmek için yoga, pilates ve diğer sporları yapabilirsiniz. Yoga ve pilatesin ortak noktası her yaştaki insanın yapabilmesidir. Pilates mi daha iyi yoga mı, daha iyi diyorsanız pilates ve yoga derslerine katılıp iki türü de denemenizi öneririz.

Pilates, fiziksel egzersizlere odaklanırken yoga daha çok doğru nefes ve meditasyon üzerine odaklanır.

Pilatesteki hareketler daha yoğun ve hızlı yapılırken yogadaki asanalarda hareketlere ve nefese odaklanılır.

Esnekliği ve gücünüzü arttırmak için pilates, genel sağlığınızı iyileştirmek için yogayı seçebilirsiniz.

Yoga Dersleriyle Sağlıklı Yaş Alın 3

Yoga Dersleri İle Sağlıklı Kalın

Sağlıklı yaş alma sürecinde yogaya başlamak istiyorsanız online derslere katılabilirsiniz. Uzman yogilerle birlikte nefes tekniklerini, meditasyonu, duruş pozlarını ve yoga yapabilirsiniz.

Senyorapp uygulamasını ücretsiz olarak indirip yoga derslerine katılabilirsiniz. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissetmek ve sağlıklı kalmak için yoga derslerine katılabilirsiniz.

Senyorapp.com üzerinde ve Senyorapp uygulamasında yogaya dair daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.

Yoga Dersleriyle Sağlıklı Yaş Alın