Yıllardır çileye dönmüştü: Aydınlıkevler trafiğine neşter vuracak proje hazır

featured
service

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ ilçesi Aydınlıkevler bölgesinin trafik sorunu çözmek için harekete geçti. Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde yıllardır çözülemeyen trafik yoğunluğunu azaltacak ve can güvenliğini sağlayacak katlı kavşak projesini hayata geçireceklerini sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz 4 şeritlik katlı kavşak projemiz için bu yıl ihaleye çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllardır trafik yoğunluğunun yaşandığı ve sıkça trafik kazalarının meydana geldiği Altındağ ilçesi Aydınlıkevler bölgesi için düğmeye bastı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentin en önemli ana arterlerinin başında gelen ve Esenboğa Havaalanı yolu üzerinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde katlı kavşak yapımı için proje hazırlığında son aşamaya gelindiği bilgisini sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı.

4 ŞERİTLİ KATLI KAVŞAK İÇİN BU YIL İHALEYE ÇIKILACAK

Aydınlıkevler bölgesinde trafiğin nefes almasını sağlayacak projeyle vatandaşların can güvenliğini de sağlamayı amaçladıklarını belirten Yavaş, bölgenin trafik yükünü rahatlatacak 2 gidiş-2 geliş şeritten oluşacak projeyle kesintisiz trafik akışının sağlanacağını söyledi.

Yaptığı videolu paylaşımla projenin detaylarını da Başkentlilere anlatan Yavaş, “Aydınlıkevler bölgesinde kesintisiz trafik akışını tesis etmek için harekete geçtik. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz 4 şeritlik katlı kavşak projemiz için bu yıl ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Hemşehrilerimizin konforu ve can güvenliği önceliğimiz olmaya devam edecek” dedi.

Projenin hayata geçmesiyle Esenboğa Havaalanı ile Kızılay istikameti arasında kesintisiz trafik akışı sağlanmış olacak.

Yıllardır çileye dönmüştü: Aydınlıkevler trafiğine neşter vuracak proje hazır