1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalleliler “Gençlik Şenliği”ne akın etti

Yenimahalleliler “Gençlik Şenliği”ne akın etti

featured
service

Yenimahalle’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında  “Gençlik Şenliği” düzenlendi.

Batıkent Ali Öcal Stadı’nda gerçekleştirilen şenlikte, gençler aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte gün boyu kurulan platformlarda doyasıya eğlendi.

Birbirinden renkli etkinliklerle doyasıya eğlendiler

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Ferudun Güngör, Naki Demir ve belediye meclis üyelerinin de gençleri yalnız bırakmadığı programda, vatandaşlar Survivor Platformu, Tırmanma Duvarı, Sumo Güreşi, Şişme Dart, Oyun Parkı, Masa Langırt, Photo Booth 360, Animasyonlar, Bando Ekibi, Basketball, Canlı Langırt ve Zumba gibi birbirinden renkli etkinliklerle buluştu.

Eğlencenin tavan yaptığı günde, etkinliklerin yanında üç kez Just Dance da Dünya Birincisi olan Dansçı Umutcan Tütüncü’nün Just Dance ve K-pop Random Play performansı da büyük beğeni topladı. Gençler hep birlikte Tütüncü’ye eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Sizler de bu ülkeye sahip çıkacaksınız

Etkinlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Yaşar, yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi.

Yaşar, “105 yıl önce yurdun dört bir tarafı emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, Sevr antlaşması imzalanmış padişah bütün yetkilerini emperyalistlere teslim etmiş. Ancak Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları “Ya İstiklal Ya Ölüm“ diyerek Samsun’a çıktılar. O çıkış Kurtuluş Savaşı’nı kazandırmış, demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ı sizlere armağan etti. Sizlere güvendi, aydınlık geleceğin sizlerle mümkün olacağına inandı. Bu ülkeyi sizlere emanet etti. Sizler de bu ülkeye sahip çıkacaksınız. 1919’da yola çıkıp bize Kurtuluş Savaşı’nı kazandırarak, Cumhuriyeti bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anmaya devam edeceğiz. Bayramlarımızı unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

Alanda belediye tarafından vatandaşlara ikramlarda da bulunuldu.

Yenimahalleliler “Gençlik Şenliği”ne akın etti
Yorum Yap