Yeniden Refah Adayı Ayantaş: Akyurt 5 yıl hizmet alamadı

featured
service

Yeniden Refah Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 15 yıl süren belediye başkanlığı dönemi, Akyurt’a dair planları ve Ayık dönemini değerlendiren Ayantaş, “5 yıl içerisinde Akyurt hizmet alamadı. İlçemize istenilen hizmet getirilseydi bizlerin aday olmasına gerek yoktu. Bizim tekrar aday olmamız yönünde kamuoyu baskıları oluştu. Biz de bunun üzerine istişareler yaptık ve yeni dönemde Yeniden Refah Partisi’nden aday olduk. Bizim hiçbir partiyle ve hiç kimseyle kişisel bir sorunumuz yok, bizim sevdamız Akyurt. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı kim seçilirse seçilsin, Akyurt için uyumlu çalışacağız. Büyükşehir ile ne kadar uyumlu çalışırsak, Büyükşehir’den de o kadar fazla hizmet alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

LÜZUMSUZ HARCAMALAR YAPILDI

5 yıl önce, borcu olmayan ve 30 milyon TL nakit varlığa sahip, Türkiye’nin en etkili belediyesi olarak görevi devrettiğini söyleyen Gültekin Ayantaş, “Sistemi düzgün bir şekilde oturmuş, güçlü bir personel ve makine parkuruna sahip bir belediye teslim ettik. Başlangıçta sınırlı imkanlara sahip, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden bir belediyeyi devralmıştık, ancak çalışarak bu durumu lehimize çevirdik.” ifadelerini kullandı.

Akyurt Belediyesi’nin arazi satışını değerlendiren Ayantaş, “Bana göre çok lüzumsuz harcamalar yapıldı. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağız biz, saha onu gösteriyor. Bizim gayretimiz geldiğimizde gelir, gider dengesini ve personel içindeki adaleti sağlamak olacak” diye konuştu. Ayantaş, “Satılan arazileri biz dönemimizde ürettik. Sanayi imar planı, Güzelhisar imar planı aynı zamanda Saracalar imar planı ile beraber belediyemizin mülkiyeti çıktı. Geçmişte bizim de sattığımız yerler oldu ama satarken hem hizmet ürettik, hem de Akyurt’un merkezinde, belediyenin önünde 26 bin 500 metrekarelik Kültür Parkı yerini satın aldık. Ayrıca onun arkasında 170 dönüm rekreasyon alanı olan yer belediyemizin mülkiyetidir, orayı satın aldık. Bu kadar değerli yerleri satın aldık. Biz para sıkıntısı yaşarken para bulduk, sıkıntı çekmeden belediyeyi yönettik.” dedi.

“BELEDİYEYİ SADECE PERSONEL MAAŞI ÖDEYECEK HALE GETİRDİLER”

Ayantaş, “Ama son dönemde ortada belediyenin yapmış olduğu ciddi bir eseri yokken, bu kadar arsanın satılması da bana çok abes geliyor. Ciddi bir şekilde de para bırakmıştık. Belediye bu noktada çok daha iyi yönetilebilirdi. Ancak maalesef ekonomik olarak iyi yönetilemedi. Bana göre çok lüzumsuz harcamalar yapıldı. Çok ciddi şekilde belediyeye personel alımı yapıldı. Belediye personel giderlerinin çok yükselmesi neticesinde bu duruma düşülmüş olabilir. İşe girenlerin hiçbir suçu yok, onun için herkes çocuğunu işe aldırmak için uğraştı. Mevcut ihtiyacın üzerinde personel alınarak belediyeyi sadece personel maaşı ödeyecek hale getirdiler.

“KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAM”

Zaman zaman alınan işçileri çıkaracağımıza yönelikte iddialar dile getiriliyor. Ben geçmişte de belediye başkanlığımda kimseyi işten çıkartmadım. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağız biz, saha onu gösteriyor. Bizim gayretimiz geldiğimizde gelir, gider dengesini ve personel içindeki adaleti sağlamak olacak. Bizim dönemimizde standardımız, 4 yıllık üniversite mezunu asgari ücretin yüzde 100’ünü alacak, iki yıllık mezun yüzde 50’sini alacak, lise, ortaokul mezunu yüzde 25’ini alacak. Bu standart konulursa kimse itiraz etmez. Bugün böyle bir standart kalmadı. Bizim karalama gibi bir niyetimiz yok, olmayacak ancak bazı sorunların da çözüme kavuşması gerekiyor. Hiçbir partiyle, hiç kimseyle kişisel bir derdimiz yok, bizim sevdamız Akyurt sevdası” diye konuştu.

“HER GÜN HALK GÜNÜDÜR”

“Bizim belediyecilik anlayışımız ‘kapısı açık belediyecilik’tir” diyen Ayantaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçmişte de böyleydi, telefonum açıktı, kapım açıktı. Ben belediyede olduğum sürece her gün halk günüdür. Bizim ayrıca halk gününe ihtiyacımız yok. Ben vatandaşlarımızla görüşmeyi, beraber oturup sohbet etmeyi, istişareyi seviyorum. O açıdan kapımızın sürekli açık olacağı bir belediyeyi taahhüt ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde daha çok, insanımıza yardım eden, sosyal projeler üreten bir belediye olarak anılmak istiyoruz. Zor geçecek olan önümüzdeki 2 yıl boyunca bu zorluğu kolaylaştırmanın hedefi içerisinde olacağız. Emekli vatandaşlarımızın karşılaştıkları ekonomik sıkıntıların farkındayız. Bu nedenle asgari ücretin altında maaş alan emekli vatandaşlarımıza 2024, 2025 yılları için yılda bir defa olmak üzere 5 bin TL destek ödemesi yapacağız.”

“ÇUBUK’UN KARAGÖLÜ VARSA…”

Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapmayı planladığı projelerden bazılarına değinen Ayantaş, “Otonominin ilçeye kazandırılması, polis meslek yüksek okulunun, göç merkezinin, göletin ilçeye kazandırılması ilçemize prestij sağladı. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” dedi.

DSİ işbirliği ile Ganinin Ağıl Mevkii’nde yapılan gölet ile ilgili planlarını anlatan Ayantaş, “Çubuk’un Karagöl’ü gibi halkın rahatlıkla ziyaret edebileceği bir mekanın olması gibi, Çubuk’un Karagöl’ü varsa, Akyurt’un da AK Gölü olsun istiyoruz. Bu bölgede ağaçlandırma çalışmaları yaparak, sosyal tesisler ve gençlik kampı gibi imkanlar sunmayı planlıyoruz. Gençlerimizin hafta sonlarını geçirebileceği, çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir kamp alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri bir mekan haline getireceğiz inşallah. Orası bizim için çok önemli biz oraya ciddi bir emek verdik. Türkiye’de ilk defa, belediye ve DSİ işbirliği ile yapılan bir barajdır orası. Belediyemizin bütçe imkanları doğrultusunda yapılmıştır. DSİ sadece işçilik yaptı ve diğer masrafların tamamı belediyemiz tarafından karşılandı. Sonrasında ise DSİ tarafından belediyemize devredildi, şu anda belediyemizin malıdır.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU OLUNSAYDI YAPILIRDI”

Ayantaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz Büyükşehir Belediye Başkanı kim seçilirse seçilsin, Akyurt için uyumlu çalışacağız. Büyükşehir’in hizmetleriyle Akyurt Belediyesi’nin hizmetlerini bir tutmamak lazım. Büyükşehir ile ne kadar uyumlu çalışırsak, Büyükşehir’den de o kadar fazla hizmet alacağımıza inanıyoruz. Bunun geçmişte de provasını yaptık. Mesela doğalgaz ilk defa taşra ilçeler arasında Akyurt’a geldi. Sanayi 1. Etap imar çalışmasını yaptık, Büyükşehir altyapısını, suyunu kanalını yaptı. 5 yıldır sanayi 2. etabın altyapısı da yapılmadı, suyu da yapılmadı, ciddi şekilde sıkıntı var. Uyumlu olunsaydı yapılırdı. Hedefimiz Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmak.

“MODERN MEZBAHANE YAPACAĞIZ”

Akyurt’umuzun bir kurban kesme noktasına ihtiyacı var. Bizim dönemimizde mevcut bulunan mezbahaneyi kurban bayramlarında açıyorduk ve kurban kesimi yapılıyordu. Maalesef orası da yıkıldı, bundan sonra Akyurt’ta kurban bayramlarında kurban kesilebilecek modern bir tesis kazandıracağız.

“VADİ KONUTLARI”

Hedeflerimizden biri de Pazar yerinin dönüşümünü sağlamak olacak. Bir Pazar yeri yaptık ve 18 yıldır hizmet ediyor. Ama artık orası ömrünü doldurdu ve dükkanlarda atıl durumda kaldı. Yüzde 65’i belediyemize ait ve Belediye başkanlığından ayrılmadan önce ticaret+konut olarak planını değiştirmiştik. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde de oranın dönüşümünü sağlayarak, belediyemize gelir getirecek yeni bir imkan sunmuş olacağız. Burada 100-150 dairelik bir imkan var, bunun yaklaşık 50 tanesi de Akyurt Belediyesi’ne düştüğünde yeni bir kaynak, yeni bir imkan daha kazandırmış olacağız. Burayı da yeri itibariyle ‘Vadi Konutları’ olarak adlandırabiliriz.

“TOKİ ELİYLE OLURSA VATANDAŞ MAĞDUR OLUR”

Beyazıt Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili olarak benim düşüncem, büyük parsellere dönüştürerek 7-8 katlı binalar vererek, müteahhit eliyle çözülmesiydi. Eğer biz TOKİ ile çalışmak isteseydik, plan yapmamıza zaten hiç gerek yoktu. TOKİ eliyle olursa, bizim vatandaşımız mağdur olur, yerinde dönüşüm düşünüyoruz. Biz hem Beyazıt’ı hem de Yıldırım’ı en kısa süre içerisinde yapılaşmaya açacağız. Önümüzdeki dönemde, Büğdüz’ün, Balıkhisar’ın, Kalaba’nın, Kızık’ın imarını bitireceğiz. Ben ayrılırken buranın imarını yapmış, parselasyonunu askıya çıkmıştık. Hala 5 yıldır tapusu verilemedi. Gelir gelmez bitireceğiz ve tapularını vereceğiz, özellikle Büğdüz’ün doğalgaz almasını sağlayacağız.

“5 SENE HİÇ OKUL YAPILMADI”

Bizim dönemimizde 15 yılda 15 okul yapıldı. Akyurt için bu da çok önemliydi. İki tanesi hayırsever tarafından 13 tanesi devlet tarafından yapıldı. Benden sonra Akyurt’a hiçbir okul yatırımı yapılmadı. Her yıl bin öğrenci ilçemizde eğitim-öğretime katılıyor. 1000 öğrenci demek 32 derslikli bir okul demek. Her sene buna ihtiyacımız var. 5 sene hiç okul yapılmayınca sınıf mevcudiyeti 28’den 35-40’a yükseldi. Mehmet Akif Ersoy şu anda ikili eğitim veriliyor, öğrenciler akşam saat 7’de okuldan çıkıyor. Biran önce yeni okullar yaparak ilçedeki eğitim-öğretimi rahatlatmamız lazım. Geçmişteki gibi hedefimiz her yıl bir okul olacak.

“YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Otonominin ilçeye kazandırılması, polis meslek yüksek okulunun, göç merkezinin, göletin ilçeye kazandırılması ilçemize prestij sağladı. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Fuar alanı tamamlanmış olsaydı, Akyurt’a metro çoktan gelmiş olurdu. Biz Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak fuar alanını da tamamlayacağız, yazık değil mi oraya o kadar yatırım yapıldı. O yatırımın atıl durumda kalmaması lazım. Bunun mücadelesini vereceğiz.”

“FAKE HESAPLAR ÜZERİNDEN SALDIRI VAR”

“Fake hesaplar üzerinden hepimize ciddi bir şekilde saldırı var. İşlerine geldiği gibi kullanıyorlar.” diyen Ayantaş, “Kırıcı bir siyasetin peşinde değiliz. Akyurt’ta seçimlerin sakin geçmesi adına biz elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Yeniden Refah Adayı Ayantaş: Akyurt 5 yıl hizmet alamadı