Üsküdar Belediyesi, marketlerde yüksek fiyat denetimi yaptı

featured
service

Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren marketlerde denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, marketlerde satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluğu konusunda denetimde bulundu.

İSTANBUL (İGFA)- Döviz kurundaki yükselme döneminde artırılan market ürün fiyatları, dövizin ciddi şekilde düşüşü sonrası fiyatların aşağı çekilip çekilmediği bugün Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yoğunluklu çalışma konusu oldu. 

Zabıta ekipleri, Üsküdar meydan çevresi, Balıkçılar Çarşısı ve ilçe genelinde yer alan büyük zincir marketlere tek tek giderek denetimlerde bulundu. Özellikle gıda ve genel temizlik maddelerine yönelik yapılan denetimlerde, reyondaki fiyat etiketleri incelendi. 

 Marketlerde bazı ürünlerde önemli indirimler gözlenirken bazı ürünlerde olması gereken düşük fiyatın yer almadığı dikkati çekti. 

Üsküdar belediyesi zabıta ekipleri fiyat farklılıklarını kasaya götürdükleri ürünlerle de kontrol ettiler. Etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediği karşılaştırıldı. Etiketlerde ve irsaliyelerde tespit edilen fiyat farklılıkları rapor tutularak ilgili bakanlık birimlerine gönderildi.

 

 

Üsküdar Belediyesi, marketlerde yüksek fiyat denetimi yaptı