İLK HEDEF: GÖNÜLLÜ ORDUSU
Toplantıda gazeteye içerik olarak katkı sağlayacak gönüllülerin sayısının artırılması gerektiği konusu ön plana çıktı. İlk hedef gazetenin niceliksel olarak değil, niteliksel olarak geliştirilmesi olarak belirlendi. Buna göre gönüllü muhabir ağının kurulması, yazar sayısının artırılması hedefleniyor. Birebir halkın sorunlarının en yetkili ağızdan halkın dilinden gazeteye yansıtılması planlanıyor. Gönüllü muhabirliğin, Akyurt için ‘gönüllü bir orduya’ dönüşmesi fikri ortaya çıkıyor.
Toplantıda, ayrıca kültür-sanat, spor, ekonomi, mizah, bulmaca gibi farklı bölümlere de yer açılması kararlaştırıldı.
Hakan Erden, Zehra Can, Fatma Koçak, Ufuk Kök ve Onur Kök’ün bir araya geldiği toplantının ardından yapılan açıklamada: “Bizler Ufuk Gazetesi’nin gönüllü muhabirleri olarak bireysel değil toplumsal konulara değinerek Akyurt’un gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İlçemizde yer alan sorunları, haber değeri taşıyan olayları gazete sayfalarına taşıyarak sizlerle paylaşacağız. Bilgi paylaşarak çoğalır, bu nedenle kültürel ve sosyal gelişimde Ufuk Gazetesi’ni Akyurt için önemli bir araç olarak görüyoruz. Sizde bize katılın, Akyurt’un gelişimi ve değişimi için el birliği verelim” ifadelerine yer verildi.
NİTELİKSEL DEĞİŞİM
Toplantıda ayrıca gazete tirajının artırılması, sayfa sayısının artırılması yönünde de çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.