Türkiye’deki ebeveynlerin yüzde 52’si kontrollü uygulama kullanıyor

featured
service

Yeni Kaspersky araştırmasına göre çoğu ebeveyn, çocuklarının dijital davranışları konusunda endişeli ve bunu izleyip yönetmek istiyor. Türkiye’den ankete katılanların yarısından fazlası (R) ebeveyn kontrolü uygulamalarını kullanıyor ve D’ü çocukların internet geçmişini düzenli olarak kontrol ediyor. Ayrıca Türkiye’de ebeveynlerin c’ü çocuklarının dijital cihazları bir ebeveyn (U) veya aile üyesinin (%8) gözetiminde kullandığını söylüyor.

Türkiye’de ebeveynlerin çoğu çocukların izledikleri videoları (b), ziyaret ettikleri siteleri (T) ve oynadıkları oyunları (c) kontrol etmeye çalışıyor. Ayrıca ankete katılanların G’si çocukların gün boyunca internette ve cihazlarında geçirdikleri zamanı sınırlamak istiyor.

Türkiye’de katılımcıların neredeyse yarısı çocukların çevrimiçi etkinliklerini izlemek için sağlıklı dijital alışkanlıkları (D), ebeveyn denetimi uygulamalarını (R) kullanıyor ve D’ü tarama geçmişini kontrol ediyor. Ankete katılanların yaklaşık dörtte biri (!) çocuklarına güveniyor ve onları hiçbir şekilde kontrol etmiyor.

Anketin sonuçlarına göre dijital ortamda çocukların davranışlarını düzenlemede en büyük sorumluluk ebeveynlere ve aileye ait (?). Bununla birlikte yaklaşık dörtte biri (#) öğretmenlerin ve okulların bunu yapması gerektiğine inanıyor ve ”si çocukların kişisel sorumluluklarının olması gerektiğini düşünüyor.

Bu duruşu desteklemek için ebeveynlerin ?’ü çocuklarıyla çevrimiçi davranış ve dijital görgü kurallarını konuştu. Katılımcıların sadece %6’sı bu konuyu çocuklarıyla birlikte gündeme getirmedi.

Türkiye’deki ebeveynlerin yüzde 52’si kontrollü uygulama kullanıyor