Türkan Saylan Muğla Büyükşehir’de anıldı

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşamı boyunca gösterdiği mücadele ile Türkiye’de eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emekleri olan Türkan Saylan’ın 86. doğum günüde isminin yaşadığı yaşam merkezinde heykel açılışı, tiyatro gösterisi gibi farklı etkinliklerle andı.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dünyaya ve Türkiye’ye çok değerli hizmetleri olan, tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) eski genel başkanı Türkan Saylan için 86 doğum gününde  anma etkinliği düzenledi.

Adının verildiği Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen anma programına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Parti Meclis üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve vatandaşlar katıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Türkan Saylan’ın adının yaşatıldığı yaşam merkezinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Prof. Dr. Yüksel, “Bugün Türkan hocamızın adının sonsuza kadar yaşayacağı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde bulunuyoruz. Vefalı insanların Türkan hocamızın emeklerini görmüş olması ve adının bu tesiste yaşatması için çaba harcaması inanılmaz bir şey. Türkiye’de eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emekleri olan Türkan Saylan hocamızın adı bu tesiste yaşıyor” dedi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Değerli hocamız Türkan Saylan’ın en önemli sözlerinden birisi de ‘Ömrümce kendimi sıfırdan başlamaya hazır hissetmişimdir’ sözüdür. Şu anda yaşadığımız olaylar, bir takım konular, özel olarak hepimizi üzen konular, umutsuzluğa kapıldığımız ve her şeyimizi kaybediyormuş gibi gelen durumda bu söz bence çok önemli. Her şey sıfırlansa bile yeniden başlamaya hazır olmayız” ifadelerini kullandı.

 

Türkan Saylan Muğla Büyükşehir’de anıldı