TÜDKİYEB: Hazine destekli düşük faizli tarım kredileri sektöre olumlu yansıyacak

featured
service

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ( TÜDKİYEB ) Genel Başkanı Nihat Çelik, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince çiftçilere kullandırılan Hazine destekli, düşük faizli tarım kredilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANKARA (İGFA) – TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve işletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti. 31 Aralık 2022’de sona erecek olan Tarımsal üretime sağlanan düşük faizli kredi uygulamasının süresinin alınan kararla 31 Aralık 2023’e kadar uzatılması tarım sektörüne kredi desteğinin devamı açısından son derece olumlu olduğunu ifade eden Çelik, kredi üst limitlerinin de büyük oranda artırılmış olmasınım sektör adına memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Genel Başkan Çelik, hazine destekli düşük faizli kredilere ilişkin kararı küçükbaş hayvancılık açısından değerlendirerek, “Yeni kararla birlikte küçükbaş hayvancılıkta yatırım ve işletme kredilerindeki üst limit 15 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarıldı. Bu yüzde 70 civarındaki bir artış demektir. Ayrıca indirimli faiz oranları yüzde 75 olmakla birlikte bazı kriterlere göre bu oran yüzde 100’ü bulabilecektir. Bakanlığımız tarafından belirlenecek öncelikli bölgede yatırım, atıl işletme satın alma, yurt içinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, kendi yemini üretme ve mera kullanımı, genç çiftçi ile kadın çiftçi kriterleri göz önüne alınarak her bir kriter için belirlenen yüzde onluk indirimli faiz oranlarıyla kullanılacak düşük faizli krediler yüzde yüzü yani sıfır faizden kredi kullanımını sağlayacaktır” dedi.

Çelik, bu kararın sektöre olumlu yansımasıyla birlikte hareketlilik getireceğini beklediklerini ifade etti.

TÜDKİYEB: Hazine destekli düşük faizli tarım kredileri sektöre olumlu yansıyacak