TSK’ya ismi verilen 1774 askerden 1668’i darbeci çıktı

service
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel, görev döneminde FETÖ’cü askerlerin kendisine ihbar edildiği fakat bir işlem yapılmadığı iddialarının hatırlatılması üzerine, “Bütün ihbar ve iddialar tarafımızdan hem adli hem idari yönden incelenmiştir. Bunun her türlü yazışmaları ve belgeleri bugün Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcuttur. Cumhuriyet savcıları arzu ederlerse o belgeleri alırlar, bu iddia ve ihbarlara da cevap vermiş olurlar. O iddialar asılsızdır.” yanıtını vermişti.O BELGELER ORTAYA ÇIKTIFETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) istihbarat birimlerinin rapor ve uyarılarına rağmen TSK içinde nasıl örgütlendiklerini içeren belge, darbe soruşturması dosyasına girdi. Belgenin, darbe girişimi sonrası Genelkurmay Personel Başkanlığı’nda yapılan aramada ele geçirildiği bildirildi.

1774 ASKERİN İSMİ TSK’YA BİLDİRİLDİ

Genelkurmay Personel Başkanlığı’nda yapılan aramada ele geçirildiği belirtilen belgeye göre, 17-25 Aralık 2013’ten sonra ‘FETÖ’yle bağlantılı’ olduğu gerekçesiyle 1774 askerin ismi TSK’ya bildirildi.Belgenin, darbe girişimi sonrası Genelkurmay Personel Başkanlığı’nda yapılan aramada ele geçirildiği bildirildi. Hürriyet’in ulaştığı belge, kumpas mağdurları, MİT, Emniyet, savcılıklar aracılığıyla ‘FETÖ bağlantılı personel’ olarak isimleri bildirilen kişilerle ilgili Genelkurmay Personel ve İstihbarat Başkanlıkları’nın yaptığı araştırmanın sonuçlarını içeriyor.

1668’İ DARBECİ ÇIKTI

TSK, 1277’sine yönelik bir bulguya rastlanmadığını, 457’sinin ise detaylı araştırılması gerektiğini rapor etti. Orduda görev yapmaya devam eden 1774 askerden 1668’inin darbe girişimine katıldığı bilgisi soruşturma dosyasında yer aldı.
TSK’ya ismi verilen 1774 askerden 1668’i darbeci çıktı