“Tek millet iki devlet” dansla buluştu

featured
service

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Anadolu ve Kafkas halk danslarına ve kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu (ANKA) tarafından ödüle layık görüldü.

Başkan Ertürk, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu (ANKA) tarafından Ankara Atlıspor Kulübü Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Odlar Yurdu Azerbaycan” isimli dans gösterisine katıldı. Gösteriye Ertürk’ün yanı sıra Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede ANKA’nın minik dansçıları Kafkas ve Azeri halk danslarından oluşan bir gösteri sergiledi. Dans gösterisi etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı.

“Tek millet iki devlet” dansla buluştu 1

Can kardeşimiz Azerbaycan

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, etkinlikte Anadolu ve Kafkas halk danslarına ve kültürüne yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü. Ertürk ödülünü ANKA Başkanı Derya Akdemir’in elinden aldı. Ertürk burada yaptığı konuşmada, bu anlamlı ödüle layık görülmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Bu etkinlik tek millet iki devlet anlayışının en anlamlı şekilde yansımasıdır. Kültürlerimiz, danslarımız, kaderimiz ortak. Buradan can kardeşimiz Azerbaycan’a selamlar gönderiyoruz. Bu kültürün yaşatılması için çalışan ANKA’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi. Başkan Ertürk ve Büyükelçi İbrahim burada bir süre Türkiye ve Azerbaycan kültürleri üzerine sohbet etti

“Tek millet iki devlet” dansla buluştu