1. Haberler
  2. Yerel
  3. Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor

Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor

featured

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, yaz mevsimiyle birlikte yeni doğan hayvanlarla canlandı. Lemur, geyik, zebra, tay ve Sivas’ta ormanlık alanda bulunarak korumaya alınan iki ayı yavrusunun parka katılmasıyla, Tarsus Doğa Parkı daha da renkli ve sevimli bir atmosfere büründü.

Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor 1

Hayvanlara doğal bir yaşam alanı sunan ve gelen ziyaretçilere hayvan sevgisini aşılamayı hedefleyen Tarsus Doğa Parkı, yeni doğan ‘lemur’, ‘geyik’, ‘zebra’, ‘tay’ ve Sivas’ta ormanlık alanda bulunan 2 ‘ayı’ yavrusu ile daha da geniş bir aile olmaya devam ediyor. Doğum sezonu olması nedeniyle toynaklı ve kanatlı hayvanlarda da çok sayıda yeni yavru hayata merhaba dedi. Her detayın düşünüldüğü parkta güvende olan hayvanlar, yavrularını konforlu bir ortamda büyütme şansını yakalıyor.

Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor 2

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte doğumların başladığını söyleyen Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Biyolog Yılmaz Ölmez, “Yeni doğumların arasında zebralarımız, lemurlarımız, geyiklerimiz var. Kanatlı grubunda da kaz, ördek ve sülünlerin yeni üyeleri parkın cıvıltısına dahil oldu. Maymunlarda ve primat grubunda doğumları bekliyoruz” dedi.

Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor 3

Doğan hayvanların bakımını çoğu zaman annelerinin yaptığını, ancak annenin bakmadığı durumlarda kendilerinin devreye girdiğini söyleyen Ölmez, “Olumsuz bir durumla karşılaşırsak, yavruları kuvöze alarak bakımlarını orada yapıyoruz. Bu kapsamda daha önce bakıp büyüttüğümüz babun, örümcek maymunları ve sırtlanımız oldu” ifadelerini kullandı.

Tarsus Doğa Parkı’nda Yeni Doğanlarla Aile Büyüyor