“Son Akşam Yemeği” Filmi, Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Özel Gösterimle Vizyona Girdi

featured
service

27 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının öncesini özgün bir senaryo ve etkileyici sinematografiyle anlatan “Son Akşam Yemeği” filmi, vizyona girdiği ilk gün, şehit yakınları ve gaziler için özel bir gösterimle seyircilerle buluştu. Bu anlamlı buluşma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleşti.

100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet Etkinliği

Özel gösterim, “100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet” etkinliği çerçevesinde düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemsettin Yalçın gibi ilgili genel müdürlüklerin yetkilileri de aileleri yalnız bırakmadı.

Son Akşam Yemeği Vizyon Tarihi ve Yapımcı

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir katkı olan “Son Akşam Yemeği” filmi, CineGenna Pictures Yönetim Kurulu Başkanı A. Selim Tuncer’in yapımcılığını üstlendiği ve Levent Onan’ın yönetmenliğini yaptığı bir yapım. Film, 27 Ekim’de vizyona girdi.

Son Akşam Yemeği Oyuncuları

Günümüzden bir asır önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesine 24 saat kala yaşananları beyazperdeye taşıyan filmde Engin Şenkan, Azra Aksu, Onur Tuna, Pelin Akil, Necip Memili, Aslı Tandoğan, Cemal Hünal, Yasemin Baştan, Mustafa Kırantepe, Nehir Gökdemir ve Tuba Daştan gibi deneyimli oyuncular rol alıyor.

“Son Akşam Yemeği” Filmi, Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Özel Gösterimle Vizyona Girdi