Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Mayıs Perşembe akşamı için Sinop’un güney ilçelerinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji radarlarından elde edilen son verilere göre; Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde 20.15 ile 22.00 saatleri arasında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, kısa sürede etkisini gösterecek bu yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarının da yaşanabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Yağışın başlama saati 20.15, bitiş saati ise 22.00 olarak açıklandı. Meteoroloji yetkilileri, özellikle belirtilen saat diliminde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve olası risklere karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı.