SİBER-38 operasyonu: 51 şüpheli gözaltına alındı

featured
service

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen ve 19 ilde gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-38” operasyonlarında toplam 51 şüpheli gözaltına alındı.

Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber Suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerliakaya, SİBERGÖZ-38 operasyonunun detayları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya illerinde gerçekleştirildi.

Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyon ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

  • Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda; Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda;
    sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip “FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı” iddiası ile vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı.
  • Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; İnternet sitesi üzerinden “sahte araç ilanı” ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı.
  • Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu; Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda;
    İnternet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı.
  • Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar
    sonucu; Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda; Yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç
    elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar neticesinde, şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon TL’lik para hareketliliği tespit edildi. Ayrıca, çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına da el konuldu.

SİBER-38 operasyonu: 51 şüpheli gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.