‘Sevdalara Zam Gelmiş’ çıktı!

featured
service

Söz ve müziği gazetemiz yazarı şair Abbas Turan’a ait olan ‘Sevdalara Zam Gelmiş’ türküsünü oğlu Bora Temmuz düzenleyip seslendirdi.

30 yıllık edebiyat dolu hayatına 14 kitap, 10 söyleşi, 17 senelik radyo programcılığı ve 27 senelik eğitimciliği sığdıran Abbas Turan aynı zamanda Mesuli mahlası ile de şiirler yazıyor, türküler yapıyor.

Turan’ın yazdığı türküleri ise oğlu Bora Temmuz düzenleyip seslendiriyor. Baba-oğul aynı zamanda Radyo Özgür’de müziğin de içinde olduğu halk kültürü, tarih, sanat ve güncele dair yorumları içeren ‘Eşikten Öte’ programını yapıyorlar.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan, ayrıca küçük yaşlardan beri bağlama çalıp türküler söyleyerek sahne tecrübesi kazanan Bora Temmuz ilk klibi ‘Fena Kırmızı’ ile tanınıp sevildi, söz ve müziği Abbas Turan’a, düzenlemesi kendisine ait olan ‘Sevdalara Zam Gelmiş’ türküsü ile de 12. klibinin çekimlerini tamamladı ve yeni eserlerinin ilkini türkü sevenlerin beğenisine sundu.

“İKRAR DA BİR İMANDIR”
Yakında kendisi ile özel bir söyleşi yapacağımız Bora Temmuz Sevdalara Zam Gelmiş türküsü hakkında şunları söyledi: “Şiir ile birlikte mizahı düşünürken içinde yaşadığımız toplumun gündemine dair çağrışımları da ele alalım istedik. Geçim telaşesi sebebiyle gözden kaçması muhtemel sevmek, sevilmek, taktir etmek, bölüşmek ve gülmek eylemlerini de karınca kararınca gündeme getirelim dedik. Fena Kırmızı ve Fena Yanar süreçleriyle güneşe gülen çalışmalarımızın içeriklerine akraba olan sekiz yeni eserlerimizi de İkrar da Bir İmandır adlı süreçle getiriyoruz dinleyici ve izleyicilerimizin duyarlılık alanına. Bu sürecin en hareketli eserlerinden biri de Sevdalara Zam Gelmiş. Güleryüzle ve arkadaş tütümlü bir klip, mekan da sevgili Ankara olsun istedik. Umarım sevilir ve bizi mahçup etmez. Argonun ve özensizliğin alternatifi, şiirin de yakıştığı eserler üretirken gözardı etmediğimiz birkaç şeyden biri de Türkçe sevgisi ve bu memleketin temel eksendeki halk kültürü birikiminden yararlanmaktır. Babam, saygıdeğer Abbas Turan’a, yani Mesuli Baba’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. O’nun bitmez tükenmez olduğunu düşündüğüm bilgisi, tecrübesi, birikimi ve akıl almaz çabası bizim çalışmalarımızın en etkili itici gücüdür.
Size ve Ufuk Gazetesi okurlarına ayrıca teşekkür ederim. Duyarlılık gösterdiniz.”

İşte o klip;

‘Sevdalara Zam Gelmiş’ çıktı!