Sayıştay Akyurt Belediyesi Raporunu Açıkladı

service

Sayıştay Akyurt Belediyesi 2013 yılı denetim raporunu açıkladı. Sayıştay raporunda Akyurt Belediyesi’nin yönetmeliklere uygun olmayan işlemlerine yer verildi.

Sayıştay Akyurt Belediyesi 2013 yılı denetim raporunu açıkladı. Sayıştay raporunda Akyurt Belediyesi’nin yönetmeliklere uygun olmayan işlemlerine yer verildi. “YAZILIM PROGRAMI NEDENİYLE…”2013 Yılı Akyurt Belediyesi Sayıştay raporunda yapılan eksik ve hatalı işlemlere yer verildi. Raporda gelirlerden takipli alacaklar hesabının gerçek durumu göstermemesi, gelirlerden alacaklar hesaplarının gerçek durumu göstermemesi, vadesi bir yılın altına inen alacakların dönem sonunda dönen varlıklar hesap grubuna aktarılmaması, belediye maden paylarının tahakkuk ve tahsilinin yapılmaması, kamu idarelerine ait taşınmazların kaydına ilişkin yönetmelik hükümlerine uyulmaması ve taşınırlara ilişkin işlem ve kayıtların taşınır mal yönetmeliği’ne uygun yapılmaması gibi bulgulara yer verildi.
Sayıştay raporunda yer alan bulgularda Akyurt Belediyesi’nin görüşlerine de yer verilirken, hatalar ile ilgili olarak ‘yazılım programının hatalı işlemleri” gerekçe gösterildi.
 “MADEN PAYLARI TAHAKKUK EDİLMEDİ”Sayıştay Raporunda Akyurt’ta 5 adet maden işletmesinin yer aldığı, gelirler kanununa göre  işletmelerin yıllık satış tutarlarının %0,02 oranında belediye payı ödenmesi gerektiği bilgilerine yer verildi. Yapılan incelemede ise Akyurt Belediyesinde söz konusu maden paylarına ilişkin herhangi bir tahakkuk veya tahsil işleminin yapılmadığı görüldü. Akyurt Belediyesi ise firmaların herhangi bir beyanda bulunmadığını, belediyenin ise beyana davet konusunda herhangi bir çalışma yürütmediğini gerekçe gösterdi. Ayrıca 2014 yılında maden firmalarından bir kısım tahsilat gerçekleştirildiği ve bundan sonra konu ile ilgili olarak gerekli titizliğin gösterileceği bilgisine de yer verildi. “TAŞINIR MALLARA İLİŞKİN KAYITLAR UYGUN DEĞİL”Taşınırlara ilişkin işlem ve kayıtların taşınır mal yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmadığı belirtilen sayıştay raporunda; taşınırların kayıt ve kontrolü için yetkili görevlendirilmediği, bazı giriş çıkışların muhasebeye intikal ettirilmemesi nedeniyle tutarlar arasında uyumsuzluk olduğu bilgisine yer verildi.Raporda ayrıca Akyurt Belediyesi’nin “işlemlerin taşınır mal yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılmasının sağlanacağı” ifadelerine de yer verildi. Rapora göre Akyurt Belediyesi’nin 2013 geliri 20 milyon 449 bin Tl olurken, gideri 17 milyon 332 bin TL oldu.1122
Sayıştay Akyurt Belediyesi Raporunu Açıkladı