SANCILI EĞİTİM BAŞLIYOR

featured
service
Akyurt İlçesinde 4x4x4 çilesi başladı. Ters istikametlerde okulların büyüklüğüne göre öğrencileri okullara yönlendiren sisteme halk isyan ediyor

Akyurt İlçesinde Eğitim sistemi Allaha emanet.

4x4x4x sistemi sonrasında zaten okul ihtiyacının hat safhada olduğu Akyurt’ta iki katlı Çok Programlı Lisede 3 okul birden eğitim görürken, yetersiz bina yüzünden evinin dibinde bulunan okula gidemeyen onlarca ilköğretim öğrencisi mağdur olmuş, Çocukların küçük oluşu, servis araçlarının düzensiz ve keyfi taşıma yapması, hatta 66 aylık çocukların sorumluğunun fazla olması nedeni ile taşıma taraftarı olmaması insanları çocuk arabaları ile okula sevk etmişti.66 aylık çocuğu olan insanlar genç oldukları, bunun yanında   0 ila 4 yaşlarında çocuklarının oluşu karda yağmurda çamurda aileleri zor durumda bırakmıştı. Daha bu sendrom bitmeden de yenisi eklendi.

YANI BAŞINDA OKUL DURURKEN MİNİCİK ÇOCUKLAR BAŞKA OKULLARA SEVK EDİLİYOR.

Sözde 4X4X4 eğitim sistemi ile birleştiren eğitim öğretim sistemi tam tersi çocukları ailesinden,mahallesinden,sokağından ayırdı.Mesafeye göre en az 50 Tl taşıma ücreti var,yiyeceği,giyeceği var. Bir ailede 3-4 çocuk okula gidiyorsa vay o ailenin haline. Servis ücreti,yiyecek,giyecek gibi masraflar  hem aile hemde çocuklarda psikolojik sorunlar yaratacak,takibi zorlaşacak ve aileleri çocuklarından bi haber stres içerisinde boğacak.Hemen hemen merkez mahallelerde okul bulunmasına yada yakınlığı bulunurken tam tersi bir yöntemle başka semtlere yönlendirilmesi hangi eğitim sistemi ile bağdaştığı anlaşılamıyor.Bunun  yanı sıra okulda yapılacak bir etkinlik,öğretmenin ailesiyle görüşmesi gerektiği durumlarda, gezi,eksik malzeme temini,aidat ödemeleri içinde ailelerin sık sık okula çağrılması da cabası.okul-oncesi-ilkogretim-ogrencileri-icin-ders-zili-caldi-sanliurfa-01(1)
SANCILI EĞİTİM BAŞLIYOR