Sakarya, Ata sporuna ev sahipliği yapıyor

featured
service

Sakarya’da Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonasında 10 farklı siklette 600’e yakın sporcu minderde şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor.

10 farklı siklette 600’e yakın sporcunun şampiyonluk için mücadele ettiği minderde kıyasıya rekabet yaşanıyor. Sporcu ve antrenörlerin büyük heyecanına sahne olan şampiyonanın açılış töreni Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şampiyonada Türkiye’de ve dünyada Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandıran başarılı sporcular mücadele ediyor.

2024 PARİS’TE HEDEF ALTIN MADALYA

Sporcuların ‘Koca Yusuf’ şarkısı eşliğinde mindere çıkmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, amaçlarının 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyat oyunlarında güreşte altın madalya kazanmak olacağını söyledi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, spor yapmanın hem beden terbiyesi, hem de toplum bilincini oluşturduğunu belirterek, “Sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır.Biliyorsunuz güreş bizim ata sporumuzdur. Tüm dünya biliyor ki güreş bizim sporumuz ve bu sporda sırtını yere getiremeyeceğimiz kimse yok” dedi. Sakarya’nın spor şehri olduğunu dile getiren Başkan Yüce, bisiklette de dünyanın 13. şehri olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Sakarya, Ata sporuna ev sahipliği yapıyor