Ravlı Sokak beklentileri karşılamadı: Bisiklet ve yürüyüş yolu unutuldu mu?

featured
service

Akyurt Belediyesi’nin Ravlı Sokak projesinde son aşamaya gelindi. Ancak duyurulduğu gibi bisiklet ve yürüyüş yolunun bulunmaması şaşkınlık yarattı.

Akyurt Belediyesi’nin projeyi yürüttüğü cadde yüksek katlı konutlarda yaşam sürenlerin sıkça kullandığı güzergahta yer alıyor. Çankırı Yolu’na paralel olarak ilerleyen Ravlı Sokak’taki asfalt, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarında sona yaklaşılırken, daha önce yapılan açıklamalara rağmen beklenen bisiklet ve yürüyüş yolunun olmaması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde proje hakkında konuşan Hilal Ayık, “Çankırı’ya giderken Akyurt’tan geçenler bilirler Kalecik güzergahında sağ tarafında çok katlılar vardır. Onun önünde güzel bir cadde, toprak yol, biz burayı hakikaten bisiklet yolu, yürüyüş yolu yapalım, ilçemizden gelip geçen insanlarda güzelce görsünler, ilçemizin tanıtımında da katkı sağlasın, hem oradaki vatandaşlarımızda istifade etsinler istedik.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak proje sonunda beklentilerin aksine, bisiklet ve yürüyüş yolu olmaması, bölge sakinlerini ve yolun kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Ravlı Sokak beklentileri karşılamadı: Bisiklet ve yürüyüş yolu unutuldu mu?