Pursaklar Belediyesi, 2025 Aile Yılı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler gerçekleştirdi. Çocuklar için şenlik, gençler için tiyatro gösterileri ve ev hanımları için kültür gezileri organize edildi.
İlçenin farklı mahallelerinde üç hafta boyunca 4. Pursaklar Çocuk Şenliği etkinlikleri düzenlendi. Şenliklerde illüzyon gösterileri, interaktif oyunlar ve yarışmalar yapıldı. Etkinliklere katılan çocuklara patlamış mısır ve pamuk şekeri ikram edildi.
Pursaklar 2. Tiyatro Günleri
Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesinde, Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan 9 farklı tiyatro gösterisi sahnelendi. Atölye kursiyerleri aldıkları eğitimlerin ardından tiyatro gösterileri sergiledi.
Ev Hanımlarına Yönelik Kültür Gezileri
Pursaklar Belediyesi, ev hanımlarına yönelik kültür gezileri organize etti. İlçenin farklı mahallelerinden katılan kadınlar, tarihi ve kültürel mekânları ziyaret etme fırsatı buldu.
Başkan Ertuğrul Çetin, 2025 Aile Yılı etkinlikleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
“Her yaştan vatandaşımızın sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanması için etkinlikler düzenledik. Çocuklarımız için düzenlediğimiz şenliklerde onların neşesine ortak olduk, yüzlerindeki tebessüm bizim için en büyük mutluluk kaynağı oldu. Gençlerimize tiyatro gösterileriyle sanatı sevdirdik, onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunduk. Ev hanımlarımıza kültür gezileriyle tarihimize, medeniyetimize ve kültürel zenginliklerimize tanıklık etme fırsatı sunduk. 2025 Aile Yılı, gönülleri birbirine daha çok yaklaştıran, aile bağlarını güçlendiren bir yıl oldu. Hep birlikte, daha güçlü bir aile, daha güçlü bir Pursaklar için çalışmaya devam edeceğiz.”























