Nadir Çetinkaya: Kapsamlı bir planlama yoksa seçim vaadinden öteye geçemez

featured
service

İYİ Partili Nadir Çetinkaya, Akyurt’a Meslek Yüksekokulu kurulması kararını ‘Umut verici bir adım’ olarak değerlendirdi ve çekincelerini paylaştı. Çetinkaya, “İmar, inşaat ve yerleşke temini gibi konulara yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması, altyapının ne kadar sağlam oluşturulduğuna yönelik endişelerimizi artırmaktadır. Eğer bu konuda kapsamlı bir planlama yoksa seçim vaadinden öteye geçemez” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Senatosunun teklifiyle, 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı genel kurulunda, Akyurt Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş kararı alındı. Atılan bu adımı ilçe adına önemli bir gelişme olarak değerlendiren İYİ Partili Nadir Çetinkaya, gazetemize yaptığı açıklama ile yerleşke ve barınma sorununa yönelik ne gibi adımlar atıldığını sordu.

“KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI GEREKİR”

Çetinkaya, “Ankara Üniversitesi Senatosu’nun teklifiyle hayata geçirilen Akyurt Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun onaylandığı karar, ilçemiz için umut verici bir adımdır. Akyurt Belediyesi ve Ankara Üniversitesi ile iş birliği içinde yürütülen bu proje, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın açıklamalarına göre, ilçemizdeki sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamayı ve nitelikli eleman açığını kapatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda atılan adımlar, ilçemizin eğitim alanında gelişmesine ve istihdam potansiyelimizin artmasına katkı sağlayacaktır. Ancak, bu olumlu gelişmelere rağmen, üzerinde durmamız gereken önemli hususlarda var. İlçemizde daha önce açılan yüksekokul ile öğrencilerin yaşamış olduğu sorunların tekrar edilmemesi için ne gibi adımlar atıldı? Daha önce yaşamış olduğumuz deneyim okulların açılmasından öte, sürecin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini göstermiştir. İmar, inşaat ve yerleşke temini gibi konulara yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması, altyapının ne kadar sağlam oluşturulduğuna yönelik endişelerimizi artırmaktadır. Eğer bu konuda kapsamlı bir planlama yoksa seçim vaadinden öteye geçemez. Eğitim alacak öğrencilerin kaliteli bir eğitim almasını sağlayacak olan; Başta yerleşke temini olmak üzere, barınma ihtiyacına yönelik yapılan/yapılmış olması gereken çalışmanın da kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI”

Eğitim-öğretimin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Ayrıca eğitim-öğretimi okul öncesi eğitimden başlayarak, yükseköğretime uzanan süreç içerisinde bir bütün olarak ele almak gerekir. Mevcut okullarımızda, eğitim-öğretim kalitesini artırmak adına ilçe yöneticilerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler bu doğrultuda atılacak her adımın destekçisi olmaya hazırız. İlçemiz gençlerinin iyi bir eğitim alabilmesi için Fen Lisesi kurulması başta olmak üzere, mevcut okullarımızın sorunları her platformda güçlü bir birliktelik ve ses ile dile getirilmelidir. Çünkü eğitim, yarınlarımızın teminatıdır. İletmiş olduğumuz çekinceler ile birlikte; Katkılarından dolayı Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a, Ankara Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

thumbnail
İlişkili Haber
Ankara Üniversitesi ve Akyurt Belediyesi İşbirliğiyle Akyurt Meslek Yüksekokulu kuruldu
Nadir Çetinkaya: Kapsamlı bir planlama yoksa seçim vaadinden öteye geçemez