Müftülükten Yılsonu Etkinliği

featured
service

Akyurt Müftülüğü, Akyurt Belediyesinin destekleriyle oluşturulan 4-6 yaş Kur’an Kurslarında öğrenim gören çocuklar için yıl sonu etkinliği programı düzenledi.

Kültür Merkez Necip Fazıl Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Şener, Kalecik Müftüsü Faruk Latifoğlu ve Akyurtlular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş “Çocuklarımıza dini eğitimin devlet tarafından verilmesi taraftarı olduğumu her fırsatta söylerim. Çünkü devletin bu konuda bıraktığı boşluğu terör örgütleri dolduruyor. Yıllar içerisinde bizim bu dini eğitimle ilgili açlığımızı hisseden terör grupları bizim iyi niyetimizi kullanarak devletimizin varlığına karşı koymaya çalıştı. Dini duygularımızı sömürerek çocuklarımızı elimizden aldılar. 40 yılda yetiştirmiş olduğumuz gençliği heba etmiş olduk. Devlet olarak, Diyanet İşleri olarak bu işlerin içinde bizim olmamız gerekiyordu. 4 – 6 yaş eğitim ocaklarımızla beraber çocuklarımızı özümüze döndürmüş olduk. 6 yaşına gelen çocuklarımız dini bilgilerini, örf, adet, gelenek ve göreneklerini öğrenmiş bir şekilde ilköğretim okullarına başlamış olacaklar. Yani şu anda çocuklarımızın zihni berrak. Bu çocuklarımızı yetiştirmemiz o kadar kolay ki. Bu konuda başta İlçe Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 5 tane camimizin altında faaliyetimiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artıracağız. Belediye olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımız olacak. Akyurt artık büyümüş, gelişmiş bir ilçe. Artık çocuklarımızı sokaklarda oynatma imkanımız kalmadı. Sokaklarda kötü alışkanlıklar edinme ihtimali yükseldi. Aynı zamanda veliler olarak sizlere de teşekkür ediyorum. Aileler de çocuklar ile birlikte kurslara katılarak Kur’an öğreniyor” diye konuştu.

Müftülükten Yılsonu Etkinliği 1

Müftülükten Yılsonu Etkinliği