Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi süresi son dakika uzatıldı

featured
service
Başbakan Yıldırım gelen son dakika haberine göre mobilyadaki KDV , beyaz eşyadaki ÖTV indiriminin Eylül ayına kadar uzatıldığını açıkladı. Ayrıca Yıldırım esnafın vergi borçlarının yapılandırılacağını bildirdi.Nisan ayının sonuna kadar olan beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi, Eylül sonuna kadar uzatıldı. Açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan canlı yayında geldi. FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, esnafın vergi borçlarının da yapılandırılacağı müjdesini verdi. Binali Yıldırım şunları söyledi;–“Meclis açılınca bunlar için de ödeme zorluğuna düşen esnafımız için, işverenlerimiz için prim ve sigorta primi ve vergi yeniden yapılandırmasına gideceğiz. Diğer önemli haber, piyasayı canlandırmak için konutta, mobilyada, beyaz eşyada KDV indirimi yaptık. Konut alım satımındaki KDV indirimi eylül sonuna kadar devam ediyor. Ancak beyaz eşya ve mobilyada nisan sonuna kadar yapmıştık. Şimdi onu da, mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimini de eylül sonuna kadar uzatıyoruz.”
ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan’a kadar sıfırlanmıştı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8’e düşürülmüştü. Şimdi ÖTV Eylül ayına kadar uzatıldı. 
Binali Yıldırım FOX canlı yayınında referanduma ilişkin açıklamalar da yaptı. İşte o açıklamalardan flaş bölümler;-“Bu sistem (cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi), asıl kuvvetler ayrılığını netleştiriyor. Öncekinde kuvvetler ayrılığı yok” – “Ben sistemde yaşanan arızaları tecrübelerimle biliyorum, onun için nerede düzeltmeler yapılması gerektiğini de tek tek üzerinde çalıştık ve o tecrübelerimizi buraya yansıttık, o bakımdan bir tereddütümüz olmadı”. – “Cumhurbaşkanı için, yardımcıları için, bakanlar için soruşturma açıp, soruşturmanın kabul edilmesi halinde Yüce Divanda yargılatma hakkı var. Bunlar hep yazılıyor burada. Öyle işin ucu boş bırakılmış değil. Cumhurbaşkanına sadece yürütme görevini yaparken kararname çıkarma yetkisi veriyor. Kararname yetkisi de sadece günübirlik işleri yapmak için veriliyor” – “Gensoru niye olsun? Güvenoyu ile ilgili bir şey. Güvenoyunu millet verdiği için parlamento hükümet sistemi kaldırıldığı için, doğrudan hükümet sistemine geçildiği için güvenoyuna gerek yok. Çünkü güvenoyunu 80 milyon veriyor, patron millet” 
Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi süresi son dakika uzatıldı