MİA 2 Projesi Başladı

featured
service
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, İskitler MİA projesinin 2’nci etabındaki uygulama yetkisini Altındağ Belediyesi’ne devretmesinin ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hak sahipleriyle bir araya geldi.
Altındağ Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı onaylı imar planı hak sahipleri ile paylaşıldı.
Konu hakkında hak sahiplerine açıklamalarda bulunan Başkan Tiryaki, “Altındağ’da uyguladığımız dönüşüm projelerini tüm Türkiye biliyor. Burada da çok hızlı şekilde mesafe alacağımıza inanıyorum. Daha fazla gecikme yaşanmaması için hak sahiplerinden de, ‘bir araya gelerek ortak hareket etmelerini ve herkesin ortak menfaat adına makul olmasını’ talep ediyorum. Ben sizlerden yanayım. Herkesi mutlu edecek adımların atılmasını arzu ediyorum.” dedi.
MİA 2 Projesi Başladı 1
“Bölgenin hak ettiği değere kavuşması için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız”
“Altındağ’ın yüzde 30’luk alanında yetki Büyükşehir Belediyemizde. İskitler bölgesi de bunlardan biri. İskitler, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde yer almasına rağmen, 2005 yılında yetki, Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Geçtiğimiz günlerde MİA projesinin 2’nci etabındaki uygulama yetkisi tekrar Altındağ Belediyesi’ne devredildi. Karar bize tebliğ edileli henüz dört gün oldu” sözleri ile konuşmasına başlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçmişi geçmişte bırakarak, Ankara’nın merkezi sayılacak çok değerli olduğunu düşündüğüm bu bölgenin hak ettiği değere kavuşması için biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Bugün sizi çağırmamızın sebebi, MİA 2 alanında yetkinin bize geçtiğini, kararın bize dört gün önce ulaştığını size bildirmek. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı onaylı imar planı hakkında size bilgi vermek. Bu imar planı üzerinden mi devam edilsin, yoksa yeni bir imar planı mı yapılsın, ki bu durumda süreç uzar, bu alanda yapılabilecek projeler hakkında sizlerle fikir alışverişinde bulunmak, sizlerin görüşlerini almak için hak sahipleri ile hızlıca bir araya gelmek istedik.
Dönüşüm konusunda uyguladığımız yol ve yöntemleri, kentsel dönüşüm yaptığımız mahallelerdeki Altındağlılara sorabilirsiniz. Biz 2005 yılından bu yana 45 binden fazla kaçak yapı yıktık. Kavgasız gürültüsüz. Bunun Türkiye’de başka bir örneği yok. Biz doğru bildiklerimizi ve tecrübelerimizi Allah rızası için sizlerle paylaşıyoruz. Bu alandaki gerçek hak sahiplerinin tüm haklarını koruyarak, çok hızlı bu bölgeyi temizlemek, herkese kendi yerinde arsasını teslim etmek ve bir an önce bu bölgeyi hak ettiği değere kavuşturmak arzusundayız. Sizler, kendiniz müteahhitlerle anlaşarak inşaata başlayabilirsiniz. Biz belediye olarak tüm belediye hizmetlerini ve altyapıyı hazır hale getiririz. Kooperatif gibi uygulamaların bu alana girmesi taraftarı değiliz. Projede son sözü sizler yani hak sahipleri söyleyecek. Kendi aranızda görüşün, tartışın, önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelelim.”
Hak sahiplerinden Başkan Tiryaki’ye teşekkür
Hak sahiplerinin görüşlerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Tiryaki, “Bölgenin tamamını temizleyeceğiz. Yerleri hak sahiplerine teslim edeceğiz. Önceliğimiz sizlerin imar planındaki kullanıma göre bu alanda müteahhitle anlaşarak yapılaşmaya gitmeniz. Biz de bu süreci kolaylaştırmak ve hızlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.
Bu kadar hızlı şekilde kendilerini davet edip açıklama yaptığı için Başkan Tiryaki’ye teşekkür eden hak sahipleri, Altındağ Belediyesi’nin öncülüğünde çok hızlı çözüm bulmayı ümit ettiklerini aktardılar.
MİA 2 Projesi Başladı