1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Keçiören
  4. Mesut Özarslan, AHİD İftarında Ankaralılarla Buluştu

Mesut Özarslan, AHİD İftarında Ankaralılarla Buluştu

featured

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği’nin (AHİD) Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlediği iftar programına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve sema gösterisinin yer aldığı gecede; AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, Cumhuriyet Başsavcıvekili Halil Maçkaya, MHP MYK Üyesi Mehmet Ali Tanrıverdi, AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, MTA Genel Müdür Yardımcısı Veli Altundağ, esnaf odası başkanları, STK temsilcileri, hemşehri dernekleri yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Başkan Özarslan konuşmasında Türk milletinin birlik ve beraberliğine ilişkin şunları söyledi: “Ankaralı hemşerilerimizle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz elhamdülillah. Yüce Mevla’m bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmasın. Dünyamız inanılmaz bir coğrafi değişimden geçiyor. Yanı başımızda Suriye’sinden Irak’ına, Gürcistan’ından Kafkaslar’a, Balkanlar’a ve Akdeniz’e kadar her yeri incelediğinizde Türk milletine yönelik tehdit açıkça görülmektedir. Bu tehditleri bizler daha önce de gördük. İşte o tehditler karşısında, Dikmen sırtlarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk geldiğinde, Ankara’nın yiğit evlatları düşmanları elinin tersiyle yere serdiğini tüm dünya göstermiştir. Bu memleket, üç kıtaya hükmetmiş Türk milletinin memleketidir. Bu millet; hak, hukuk ve adalet yolunda Hz. Ali Efendimiz gibi dimdik durup Ehl-i Beyt felsefesini günümüze taşımıştır. Hoca Ahmet Yesevi ve Horasan erenleriyle ilmik ilmik Anadolu’yu Türkleştiren ve İslamlaştıran bir anlayışın adıdır Türk milleti. Bizler yüce Türk milletinin evlatlarıyız. Kimseyi ayırt etmeyiz. Biz Keçiören’imizde insanlığa hizmet etmenin adını şöyle koyduk: Halka hizmet, Hakk’a hizmet anlayışı. Kapımıza kim gelirse gelsin, parti gözetmeksizin, bize oy verip vermediğine bakmaksızın kimseyi yatağa aç göndermiyoruz; kimseyi üşüyerek, titreyerek evine yollamıyoruz. Yaşlısına bakıyoruz, engellisine bakıyoruz. Sabah evladı kalktığında onu okula gönderebiliyoruz. Sizlerin hizmetkârı olmaya da devam edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç: “Ankara özlenendir, Ankara kurtuluştur, Ankara kuruluştur. Bugün bir Ankaralı hemşehriniz olarak konuşuyorum. Sizlerin TBMM’deki Ankaralı hizmetkârıyım.”

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan: “Ankara’da yaşamak gerçekten bir ayrıcalıktır. Elbette Ankara’ya gönül vermek de bir ayrıcalıktır. Ankara’da yaşayan herkesin, doğduğu yer kadar yaşadığı ve bundan sonra yaşayacağı şehir olan Ankara’ya da sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla herkesi Ankara’yı sahiplenmeye ve Ankara’nın sorunlarını hep birlikte çözmeye davet ediyorum. Ahilik geleneğiyle ön plana çıkan Ankara, tarih boyunca başkentlik yapmış; Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyet’in merkezi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak önemli bir misyon üstlenmiştir. Bugün de gelişen ve büyüyen başkentimize hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.”

MHP MYK Üyesi Mehmet Ali Tanrıverdi: “Özellikle Mesut Başkan’a, Ankaralıları bir araya toplamasından dolayı teşekkür ediyorum. Ankara’ya hizmet noktasında gösterdiği gayret son derece kıymetlidir. Geçmişte birlikte hizmet ettiğimiz değerli arkadaşlarımızla Ankara’ya hizmet etmenin onurunu yaşadık.”

AK Parti Keçiören STK Başkanı Erdal Çakıroğlu: “Bu mübarek ramazan akşamında bizleri aynı sofrada buluşturan Sayın Keçiören Belediye Başkanımız Mesut Özarslan’a ve hemşehri dayanışmasının güzel bir örneğini sergileyen Ankara Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve gönül birliğinin ayıdır. Bu sofralar, Ankara’daki dayanışmamızı daha da güçlendirmektedir.”

AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman: “Bugün Ankaralılar Derneği olarak aynı gönül sofrasında buluşmanın onurunu taşıyoruz. Sayın Keçiören Belediye Başkanımız Mesut Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün bizlere ev sahipliği yapıyor. Güler yüzü ve cömertliğiyle bizleri bir araya getirdiği için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayı birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik ayıdır. Bizler Ankara’nın köklü kültürünü, dayanışma ruhunu ve vefasını yaşatan büyük bir aileyiz. Aynı şehrin insanları olarak birbirimize sahip çıktıkça daha güçlü olacağız.”

Terörsüz Türkiye Platformu Kurucu Genel Başkanı Turgut Lenk ise şöyle konuştu: “Bu güzel sofrayı, birliği ve beraberliği Ankara’ya kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Terörsüz Türkiye Platformu Genel Başkanı olarak ‘Terörsüz Türkiye’ye evet; Türkiye’nin bölünmesine hayır’ sloganıyla yedi bölgede etkinlikler yapacağız. Cenab-ı Allah bizlere, gençlerimize ve çocuklarımıza terörsüz bir ülke nasip etsin.”

Mesut Özarslan, AHİD İftarında Ankaralılarla Buluştu