Merve Engin ‘ Kıyıya Oturmanın Böylesi’yle Bursa’ya geliyor

featured
service

Oyuncu Merve Engin’in keyifli oyunu Kıyıya Oturmanın Böylesi, Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde 24 Aralık Cuma günü tiyatro severlerle buluşacak.

BURSA (İGFA) – Oyunculuğuyla dikkat çeken Merve Engin yeni oyunu Kıyıya Oturmanın Böylesi Bursa’da, Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde 24 Aralık Cuma günü saat 20.00’de sahnelenecek. Eğitim ve Commedia Dell’arte’nin  varyasyonu  olan  ve  16.  yy  sonlarında  Giovanni  Gabriel  tarafından  icat  edilen “Commedia Gabriellina” stilinde; bir oyuncu oyunu tek başına masklar ve aksesuarlar yardımıyla  anlatır. Commedia kendine has teknikleri ve yapısıyla, oyuncuya birden fazla karakteri  yorumlayabilme olanağı sağlar. Gabriellina stili;   aşırı bir sadeliği olan, seyirciyi içine  alan, onlardan gelen taleplerin de göz ardı edilmediği bir oyundur.

OYUNUN KONUSU

Kıyıya Oturmanın Böylesi oyununda; Lelio ve Flaminia birbirlerine aşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak ve orda Peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu Satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir. Merve Engin “Gabrielliana” stilinde anlatacağı Kıyıya Oturmanın Böylesi’nde diğer Commedia Dell’arte karakterlerini de öyküye dahil ederek sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor… 

Merve Engin ‘ Kıyıya Oturmanın Böylesi’yle Bursa’ya geliyor