1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Kurban Bayramında 23 Noktada Ücretsiz Hizmet

Mersin’de Kurban Bayramında 23 Noktada Ücretsiz Hizmet

featured

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların ibadetlerini sağlıklı, güvenli ve dini kurallara uygun bir şekilde yerine getirmesi için kent genelinde 23 farklı kesim alanında ücretsiz hizmet sundu.

Başta Yakaköy Mezbahası olmak üzere birçok kesim noktasında sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, hem hizmetin ücretsiz olması hem de hijyenik koşullarda sunulması nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.

Mersin’de Kurban Bayramında 23 Noktada Ücretsiz Hizmet 1

Kesim öncesinde kurbanlık hayvanlar veteriner hekimler tarafından kontrol edilirken, kesim alanlarında gün boyu temizlik çalışmaları aralıksız sürdürüldü. Çevre ve görüntü kirliliği oluşmaması için tüm tedbirleri alan ekipler, bayram süresince kesim hizmetini aynı hassasiyetle sürdürecek.

Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Hünkar Yıkılmaz, hizmetle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı. Sözlerine yurttaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Yıkılmaz, “Kesimlerin dini kurallara uygun şekilde yapılmasını amaçlıyoruz. Hijyenik bir ortamda, çevre ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde gerekli tedbirleri aldık. Amacımız; vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde kurbanlarını kestirmelerini sağlamak” dedi.

Mersin’de Kurban Bayramında 23 Noktada Ücretsiz Hizmet 2

Toplam 262 Personel Görevde

Kent genelinde 6 sabit kesimhane ve 17 mobil kesim ünitesinden oluşan 23 kesim noktasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 262 personel görevlendirildi. Yıkılmaz, “Kesim yerlerinde, 34’ü kendi bünyemizdeki kasap personelimiz olmak üzere toplam 178 kasap görev yapıyor. Bu personelin tamamı Halk Eğitim Merkezi tarafından kasaplık sertifikası olan işin uzmanı kasaplar” diye konuştu. Ayrıca her kesim alanında görevli veteriner hekimler sayesinde, hem kesim öncesi hem de sonrası sağlık kontrolleri titizlikle yürütülüyor.

Vatandaş Geri Bildirimiyle Hizmet Geliştiriliyor

Yıkılmaz, vatandaşların görüşlerinin hizmetin şekillenmesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak, “Her yıl, kurban kesim yerlerimizde kesim yaptıran vatandaşlarımızın telefon numarasını alarak anket yapıyoruz. Bu anketlerde, vatandaşlarımızın memnuniyetlerini dinliyoruz ve verdikleri önerileri dikkate alarak her Kurban Bayramı döneminde bu doğrultuda değişikliklere gidiyoruz. Bu yıl da aynı uygulamayı yapacağız. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlardan Memnuniyet Mesajları

Yakaköy Mezbahası’nda kurbanını kestiren Menekşe Avcı, Büyükşehir’in hizmetinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Memnunuz ve böyle bir hizmetten dolayı da Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bize burada yardımcı oluyorlar ve bütün işlerimizi halledebiliyoruz. Burada hem güvenilir hem de steril bir ortam var. Bu bakımdan da içimiz rahat ediyor.”

Akdeniz İlçesi Mobil Kesim Ünitesi’nde kurbanını kestiren Tolga Taşhan ise,
“Hizmet konusunda memnunuz. Buradaki ekip de çok güzel ve ilgili. Temiz bir şekilde poşetlerimizi ayarlamışlar. Belediye olarak her şeyi düşünmüşler. Biz memnun kaldık. Bu hizmeti sevdik, beğendik, seneye de buradayız” diyerek hizmete olan güvenini dile getirdi.

Mobil kesim noktasında kurbanını kestiren Gürkan Maraşlıoğlu da görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
“Çok iyi bir hizmet, dışarıda kesmesi artık dünya kadar para oldu. Kasaplar kesim için yüksek ücretler istiyor. Özellikle 2-3 senedir buraya getiriyoruz ve çok memnunuz. Hijyenik, temiz bir ortam. Üstelik poşetine kadar veriyorlar. Allah razı olsun. Vahap Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.”

Mersin’de Kurban Bayramında 23 Noktada Ücretsiz Hizmet