Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, kentin dört bir yanında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Kasım ayında prömiyerini yapan ve sezon boyunca sahnelenecek olan ‘Misafir’ adlı tiyatro oyunu, bu kez de Tarsus’ta sahne aldı. Amerikan Koleji Salonu’nda sanatseverlerle buluşan oyun, büyük beğeni topladı.
Bilgesu Erenus’un yazdığı, Alpay Aksum’un yönettiği ve Anadolu’dan Almanya’ya işçi olarak giden ‘Musa’ karakterinin yaşadıklarını konu alan oyun, izleyicilere hem kahkaha hem de duygu dolu anlar yaşattı. Dekor ve kostüm tasarımını Zehra Alev Tol’un, ışık tasarımını Barış Arslan’ın, müziğini Gürkan Çakıcı’nın, koreografisini Meray Kartal’ın ve dramaturgluğunu Taner Çelik’in üstlendiği oyunun genel sanat yönetmenliğini Ozan Erdönmez gerçekleştirdi.

Tarsuslu Sanatseverlerden Büyük İlgi
İki perdelik oyunun oyuncuları Ömer Faruk Ustaoğlu, Güvenç Gümüş, Burak Sönmez, Fatih Selçuk, Ekrem Şenel, Özgür A. Gönenler ve Anıl Tunç Karaersal performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Gösterimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda tiyatrosever izledi. Oyun sonunda sahneye çıkan Uyan, oyuncuları tebrik etti.

“Belediyelerimiz Her Alanda Büyük Bir Uyum İçinde Çalışıyor”
Sanata verdikleri öneme vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, tiyatro ekibini kutlayarak, “Oyuncularımız, anlamlı ve düşündürücü bir oyun sergilediler. Bizim Belediye Başkanlarımız; çalışkan, üretken ve halkçı Belediye Başkanları. Belediyelerimiz yol da yapıyor, kaldırım da yapıyor, park da yapıyor; ama sanata ve sanatçıya değer veren, sanata ve sanatçıyı her zaman destekleyen Belediye Başkanlarımız var. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Tarsuslular adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
“Sezon Boyunca Yeni Oyunlarla Yine Birlikte Olacağız”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez de tiyatroya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Şehir Tiyatrosu olarak Tarsuslu sanatseverleri, Bilgesu Erenus’un yazdığı ve Alpay Aksum’un yönettiği ‘Misafir’ isimli eserimizle buluşturduk. Sezon boyunca yeni oyunlarla ve yeni gösterimlerle, Tarsus halkı ile yine birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.























