Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular

featured
service

Her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde estetik uygulamalar daha da kolaylaşıp risksiz hale gelirken, estetik yaptırarak arzu ettiği bedene kavuşmayı düşünen kadınların sayısı da artmaktadır. Kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen estetik operasyonlardan biri de Meme Estetiği operasyonlarıdır. Genetik faktörler veya büyüme çağındaki hormon düzensizlikleri nedeniyle meme dokusu yeteri kadar gelişmeyen, gelişmiş meme dokusunda hamilelik ve emzirmeyle beraber küçülme ve sarkmalar yaşayan, meme kanseri nedeniyle bir veya her iki göğsünü birden aldırmak zorunda kalan, aşırı kilo vermeyle beraber meme şeklinde bozulma yaşayan veya tüm bunların dışında yalnızca daha hacimli ve daha dolgun memelere sahip olmak isteyen kişiler, meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme operasyonları için özellikle meme estetiği konusunda uzmanlaşmış estetik ve plastik cerrahlarına başvurmaktalar.

İşte Meme Estetiği ile ilgili en çok merak edilen sorular ve uzmanından cevaplar…

Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular 1

Meme estetiği nasıl yapılır?

Meme estetiği operasyonlarının hepsi genel anestezi altında yapılır. 

Meme estetiği operasyonu mevcut memeyi büyütmek için yapılıyorsa; hastanın meme yapısına bağlı olarak meme ucu, koltuk altı veya meme altından açılan 4-5 cm’lik kesi aracılığıyla silikon protez vücuda yerleştirir. Ardından kesi yeri ameliyat sonrası iz kalmaması için estetik dikiş ile kapatılır. 

Meme estetiği operasyonu eğer mevcut memeyi küçültmek için yapılıyorsa; hastanın alınacak olan meme doku miktarına, kıvrımına, büyüklüğüne ve cilt yapısına bağlı olarak lolipop kesi veya ters T kesi yöntemleri kullanılarak yapılır. Lolipop kesi yönteminde meme ucunun etrafı dairesel olarak kesilip fazla meme dokusu buradan alınırken, ters T kesi yönteminde ise memenin alt kısmına ters T şeklinde bir kesi yapılarak fazla olan doku buradan alınır. 

Eğer operasyon mevcut memeyi dikleştirmek için yapılıyorsa; hastanın ihtiyacına göre meme büyütme veya meme küçültme operasyonları ile kombine bir şekilde yapılır. Eğer meme çok sarkık ise dikleştirmek için silikon protez uygulanması gerekebilir. Aksi halde memenin kendi öz dokusu ile dikleştirme yapılır ve sarkıklığın giderilmesiyle meme başı yeniden konumlandırılır. 

Meme estetiği operasyonu ne kadar sürer?

Vakaya bağlı olarak değişmekle beraber genellikle 1-2 saat içerisinde operasyon tamamlanmış olur. 

Kimler meme estetiği yaptırabilir?

18 yaşını geçmiş, bedensel ve ruhsal gelişimini tamamlamış kişiler meme büyütme, meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarını yaptırabilirler. 

Meme estetik operasyonları sonrası ne zaman işe dönülebilir?

Gerek meme büyütme gerekse meme küçültme veya dikleştirme operasyonlarından yaklaşık bir hafta sonrasında hasta iş yaşamına geri dönebilir; ancak doktorunun belirttiği süre boyunca özel sporcu sütyenini takmaya özen göstermeli ve memeyi darbelere, ağır kaldırmaya ve fiziki aktivitede zarar görme ihtimaline karşı korumalıdır. 

Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular 2

Meme estetiği ameliyatsız yapılabilir mi?

Meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme operasyonları genel anestezi altında yapılmaktadırlar. Bunların dışında geçici çözümler sunan ve liposuction yönteminin kullanıldığı yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Ancak bu yöntemle memede yalnızca 1-2 cup kadar büyüme sağlanabilir. Daha fazla ve kalıcı bir büyüme istendiğinde yetersiz kalacaktır. Ayrıca yağ enjeksiyonu ile meme dikleştirme veya meme küçültme işlemlerinin yapılması mümkün değildir. 

Meme estetiği ameliyatlarında kullanılacak olan protez nasıl belirlenir?

Ameliyat öncesinde doktor, hastayı detaylı bir şekilde muayene eder ve bu muayene esnasında hastanın ameliyattan beklentilerini ve sahip olmak istediği meme yapısını anlamaya çalışır. Diğer bir yandan da mevcut meme dokusuna, göğüs kafes genişliğine, meme deri kalınlığına ve vücut şekli gibi detaylara dikkat ederek hasta için en uygun olacak olan protez büyüklüğüne ve şekline karar verir. Meme estetiği operasyonu sırasında karar verilen protez hastanın vücudunda denenip uygun mu diye tekrar bakılır ve nihai kararı doktor operasyon esnasında verir. 

Damla protezler ile yuvarlak protezlerin farkı nedir?

Aslında her iki silikon protez de uzman kişiler tarafından doğru şekilde doğru bedene uygulandığında oldukça doğal durur ve birbirlerinden doğallık olarak bir farkları yoktur. Bu noktada önemli olan hastanın vücut şekline uygun olan protezin takılmasıdır. 

Meme protezi bakıldığında belli olur mu?

Kişinin vücut ölçülerine ve meme yapısına uygun protez takıldığı takdirde, dışarıdan bakıldığında anlaşılmamaktadır. Özellikle yeni teknoloji ile üretilen protezlerin gerek bakıldığında gerekse dokunulduğunda anlaşılmaları daha zordur. 

Meme protezlerinin bir ömrü var mıdır?

Yeni jenerasyon meme protezlerinin ömrü ortalama 15-20 yıl kadardır. Dışarıdan kesici alet veya kaza nedeniyle zarar görmedikleri sürece uzun yıllar vücutta kalabilirler. 

Meme protezi kansere neden olur mu?

Meme protezlerinin kansere neden olduklarına dair herhangi bir kanıt yoktur. Yalnızca aile geçmişinde kanser olan veya 35 yaşını geçmiş kişilerin protez takılmadan önce mamografi çektirmelerinde fayda vardır. 

Meme büyütme ameliyatı sonrasında dikiş yerlerinde iz kalır mı?

Meme estetiği operasyonlarında kesi yerleri estetik dikiş ile kapatılmaktadır. Operasyondan yaklaşık 6-12 ay kadar sonra dikiş izleri yavaş yavaş solup normal cilt rengine yakın bir hale gelmektedir. Buna rağmen iz kalmasından endişe eden hastalar için eğer meme yapıları ve anatomileri uygunsa protezin yerleştirileceği kesiler meme altından açılabilir. Böylece zamanla silikleşen izler de göğüs altında kalacağı için görünmeyeceklerdir.

Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular 3

Meme estetiği esnasında süt kanallarına zarar verilme ihtimali var mı?

Meme büyütme ameliyatlarında protezin yerleştirileceği bölge ile süt kanallarının bir bağlantısı bulunmamaktadır. Bu nedenle bu operasyonlardan sonra emzirmeye engel bir durum oluşmaz. Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatlarında ise meme dokusunun bir kısmı çıkarılacağı için çok düşük bir ihtimal olmakla beraber süt kanalları zarar görebilir. Ancak meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarında uzmanlaşmış doktorların yapacağı uygulamalarda bu risk çok daha azdır. 

Meme küçültme ameliyatından sonra iz kalır mı?

Meme küçültme ameliyatından sonra kalacak olan izin şekli ve boyutu kullanılan tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Lolipop tekniği ile yapılan ameliyatlarda kesi yeri daha küçük olduğu için ameliyat izi de ters T tekniği ile yapılan ameliyata oranla daha az olur. 

Meme küçültme ameliyatı sonrasında sırt ve boyun ağrıları geçer mi?

Meme küçültme ameliyatları yalnızca görsel olarak değil, sağlık açısından da büyük önem taşır. Büyük göğüsleri taşırken aşırı yük binmesinden dolayı zaman içerisinde omuz, sırt ve boyun ağrıları, omuzda derin sütyen izi, meme altlarında terlemeye bağlı deri problemleri ile postür bozuklukları meydana gelir. Meme küçültme ameliyatı sayesinde fazla meme dokusundan kurtulan hasta, beraberinde tüm bu sorunlardan da kurtulmuş olur. 

Meme dikleştirme ameliyatları kalıcı etki sağlar mı?

Meme dikleştirme ameliyatları sonrasında meme daha hacimli ve dolgun görünür; ancak ameliyat memenin sarkma ihtimalini tamamen ortadan kaldırmaz. Yaşın ilerlemesi, yoğun kilo alıp verilmesi, hamilelik ve emzirme gibi süreçlerle beraber uzun vadede sarkma meydana gelebilir. 

Meme dikleştirme ameliyatı emzirirken yapılır mı?

Meme dikleştirme ameliyatları emzirme dönemi bittikten en az 6-12 ay sonrasında yapılmalıdır. 

Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular 4

Meme estetiği operasyonlarının fiyatları nelerdir?

Meme estetiği fiyatları yapılacak olan işleme ve hastanın mevcut meme yapısına, büyüklüğüne, sarkma oranına göre değişkenlik göstermektedir. En doğru fiyat muayene sonrasında estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından hasta ile paylaşılır. 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drmemebuyutme.com/

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Meme Estetiği Hakkında En Sık Sorulan Sorular