Medikal Estetik Prosedürlerde Uzman Doktorları Tercih Edin

featured
service

Botox son zamanların en gözde medikal estetik prosedürlerinden biridir. Botulinum isimli bir bakteriden üretilir. 20 yıldan uzun bir zamandır kasların gevşetilmesi amacıyla tıp alanındaki pek çok farklı tedavide kullanılmaktadır. Günümüzde geniş bir yaş aralığıdaki kadın ve erkekler botoks tedavisine sıklıkla başvurmaktadır. Aynı şekilde lipoliz İstanbul ve diğer illerimizde en çok tercih edilen medikal estetik prosedürler arasında bulunmaktadır. Uzman Dr. Şafak Göktaş lipoliz, botox, lenf drenajı, saç mezoterapisi, PRP, selülit tedavisi, yüz dolgusu ve daha pek çok farklı alanda hastalarına güvenilir, kaliteli ve ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri sunarak alanının önde gelen isimleri arasında yer almaktadır. Siz de Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek hem ihtiyaçlarınızın ve beklentilerinizin değerlendirilmesi için randevu alabilir hem de çizilen yol haritasından sonra yenilenmiş görünümünüzün tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Botox, Clostridium Botulinum bakterisinden üretilen bir toksindir. Botox sayesinde uygulama bölgesindeki kırışıklıklar açılabilir, belirli bir seviyede germe ve kaldırma işlemleri yapılabilir. Kişilerin yüz bölgesinde ya alma, çevresel ve genetik etkenler gibi faktörlere bağlı olarak zaman içinde çizgiler ve kırışıklıklar oluşması riski vardır. Sık kullanılan mimiklere bağlı olarak yüz bölgesindeki kaslar aşırı bir şekilde çalışabilir. Bu da aşırı çalışan kas gruplarının üzerindeki deride kırışıklıklar oluşmasına yol açabilir. Bu aslında doğal bir durum olsa da kişinin görsel açıdan rahatsız olmasına yol açabilir.

Yüzün üst bölgesi olarak adlandırılan alın ve göz çevresinde ortaya çıkan kırışıklıklar kişinin normalden daha yorgun, yaşlı ve asık suratlı görünmesine neden olabilir. Bu kırışıklıkların hafifletilmesi veya ortadan kaldırılması amacıyla uygulanabilecek en etkili tedavilerin başında botoks gelir. Botoks prosedürünün uygulanmasıyla alın çizgileri ve kaz ayakları olarak adlandırılan göz çevresindeki kırışıklıklara müdahale etmek mümkün olmakta ve daha genç bir görünüm elde edilmesi avantajı elde edilmektedir. Kaşların bir miktar kaldırılması sayesinde daha dinamik, kaş arası bölgesine müdahale edilmesiyle çatık kaşlı görünümden uzaklaşmış bir görünüme ulaşılmaktadır.

Alt yüz bölgesine yapılan botoks uygulamaları kapsamında burun çevresi, dudak, çene ve boyun kırışıklıklarına müdahale edilebilir. Dudak altında ve üstünde bulunan kaslara müdahale edilmesi sayesinde sigara çizgileri olarak adlandırılan ince çizgilerde hafifleme sağlanması mümkündür. Çene sıkıldığı zaman oluşan buruşukluklar, yaşa bağlı olarak çenenin her iki tarafında meydana gelen Marionette çizgileri ve boyunda uzanan bantlar botoks uygulamaları ile hafifletilebilir.

Botox Kimlere Yapılmaz?

Botox prosedürü yapılmadan önce kişi özelinde değerlendirme sonrası uygunluk kararı verilir. Botox enjeksiyonu;

  • Hamilelere,
  • Emzirme dönemindekilere,
  • Kanser hastalarına,
  • Botox yapılacak bölgede cilt enfeksiyonu olanlara,
  • Kanama bozukluğu olanlara,
  • İleri yaştaki kişilere,
  • Cilt kırışıklıkları çok ileri düzeyde olanlara,
  • Botox enjeksiyonundan elde edilecek sonuçla ilgili gerçek dışı beklentilere sahip olanlara uygulanmaz.

Botox Nasıl Yapılır?

Botox ince uçlu iğneler kullanılarak yapılan bir enjeksiyonla gerçekleştirilir. Botox enjeksiyonu sırasında ince uçlu iğnelerle deri tabakası geçilir ve alttaki kas tabakasına enjeksiyon yapılır. Bu sayede uygulama bölgesindeki kasların sinir uçlarıyla olan iletişimi kesilir. Böylece uygulama bölgesinde geçici bir felç etkisi sağlanır. Yan etkisi olmayan botox prosedürü sayesinde uygulama bölgesindeki sinir uçlarının işlevi askıya alınır ve kırışıklıkların açılması sağlanır.

Botox enjeksiyonundan sonraki 48 saat baş aşağı pozisyonda uzun süre kalmayı gerektiren işler yapılmamalı ve aşırı sıcak suyla duş almaktan kaçınılmalıdır. Doktorun belirttiği süre boyunca güneş koruyucuk kremler kullanmaya, cildi darbelerden korumaya ve ovuşturmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca yüzüstü yatmaktan, sauna ve hamam gibi ortamlardan bulunmaktan kaçınılmalıdır.

Botox enjeksiyonu sırasında hafif bir iğne batımı acısı hissedilebilir. Ayrıca yanma hissi de meydana gelebilir. Bu yüzden uygulama öncesi bölgeye lokal anestezik etkili krem uygulanarak hastanın konforunun artırılması hedeflenir. Böylece botox prosedürü sırasında hasta ağrı ya da acı hissetmez.

Botox enjeksiyonu son derece etkili sonuçlar alınmasını sağlamakla birlikte bu sonuçlar kalıcı değildir. Prosedür kapsamında enjekte edilen etken madde işlevini yitirmeye başlayınca uygulama bölgesi eski görünümüne yavaş yavaş dönmeye başlar. Botox enjeksiyonunun kalıcılığı ortalama 4 ila 6 ay arasında değişebilir. Bu süre hastanın yapısal özelliklerine, enjekte edilen doza, uygulama bölgesinin mevcut durumuna ve benzer etkenlere göre değişebilir.

Botox prosedüründen sonra elde edilen görünümün devamlılığını korumak istenildiği takdirde etki geçmeye başladığı ya da kaybolduğu durumlarda botox enjeksiyonu yenilenebilir. Doktorların tavsiyesi mevcut kırışıklıklar tamamen eskiye dönmeden botox prosedürünün tekrarlanması yönündedir. Bu aynı zamanda botox enjeksiyonunun kalıcılık süresini artıran önemli bir etkendir. Çünkü kas uçları botox enjeksiyonunun etkisiyle belirli bir pozisyonda durmaya alışır ve kırışıklık görünümü azalır.

Bununla birlikte botox yalnızca enjeksiyonun yapıldığı bölgeye etki eden bir medikal estetik prosedürdür. Vücudun bir başka bölgesini etkilemez. Botox enjeksiyonunun yenilenmemesi halinde uygulama bölgesi eski haline dönecektir. Ancak bu durum eskisinden daha kötü bir görünüm alacağı anlamına gelmemektedir.

Medikal Estetik Prosedürlerde Uzman Doktorları Tercih Edin