1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meclisten geçti… Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi kararı ‘Resmi’leşti

Meclisten geçti… Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi kararı ‘Resmi’leşti

featured
service

Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına dair karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. AK Parti tarafından sunulan ve TBMM’de kabul edilen kanun teklifi ile hayata geçirilen fon, evlenecek çiftlere yönelik 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunmayı amaçlıyor.

Resmi Gazete’de duyurulan bilgilere göre, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla sağlanacak olan kredi, evlenecek çiftlere 2 yıl boyunca geri ödeme zorunluluğu olmadan sunulacak. Ancak, bu kredinin 4 yıl içinde geri ödenmesi şartıyla verileceği belirtiliyor. Fon tarafından sağlanacak kredinin miktarı ise 150 bin lira olarak belirlenmiş durumda.

Fonun Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak şekilde düzenlendi. Ayrıca, Yönetim Kurulu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı yer alacak. Yönetim Kurulu, fon kaynaklarının aktarılacağı projeleri belirleme, aktarılacak kaynak miktarını saptama ve harcama programlarını oluşturma yetkisine sahip olacak. Yönetim Kurulu, kararlarını oy çokluğuyla almaya yetkili olacak.

Fonun başkanlığını, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yardımcıları üstlenecek.

Söz konusu fonun kurulmasına ilişkin kanunun ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

ANKARA (İGFA)

Meclisten geçti… Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi kararı ‘Resmi’leşti
Yorum Yap