Mecliste halk ekmek tartışması: Kuyrukların sorumlusu kim?

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda Halk Ekmek tartışması yaşandı.

AK Parti Meclis Başkanvekili Fatih Ünal’ın “Halk Ekmek büfelerine uzun kuyruklar oluşturduktan sonra mı getiriliyor? Günde kaç defa ekmek götürülüyor?” sorusuna yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Yarın bir Halk Ekmek büfesine beraber gidelim, vatandaşımız orada sırada bana beddua ederlerse bir daha bu meclise gelirsem şerefsizim” dedi.

“EKMEK UZUN KUYRUKLARDAN SONRA MI GETİRİLİYOR?”

Halk Ekmek hakkındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür ile Akyurt Belediyesi arasındaki karşılıklı açıklamaların ardından halk ekmek tartışması Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de taşındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve AK Parti üyesi Fatih Ünal, ABB’ye “Halk Ekmek büfelerine uzun kuyruklar oluşturduktan sonra mı getiriliyor? Günde kaç defa ekmek götürülüyor? Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma yapılıyor mu?” diye sordu.

“BÜFELERİ BİRLİKTE GEZELİM”

AK Parti Grubu Başkanvekili Murat Köse’nin eleştirilerine de yanıt veren İYİ Partili Adnan Beker, büfeleri birlikte gezmeye davet etti. Vatandaşın ekmeği bir lira daha ucuz alabilmek için kuyruklar oluşturduğunu söyleyen Beker, “Değerli arkadaşlar ekmek üzerinden siyaset yapmayın. Ankara Halk Ekmek 700 bin ekmeği sadece pazar günleri çıkarıyor. Günlük 980 bin ekmek dağıtıyor Halk Ekmek. Bu 15 dakika geç gelebilir, bu amcamızın, bu annemizin bize beddua ettiğini söylüyorsunuz. Bu amcamız, bu teyzemiz, bu annemiz bu fırına neden gidiyor Allah aşkına? Bu Halk Ekmek büfesine neden gidiyor, niye bunu söylemiyorsunuz? 1 lira, yani günde üç ekmek alırsam ayda 90 lira tasarruf edeceğim diye, torunuma çikolata alacağım, doğalgaz alacağım diye gidiyor. Yarın bir Halk Ekmek büfesine beraber gidelim, vatandaşımız orada sırada, bana beddua ederlerse bir daha bu meclise gelirsem şerefsizim” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Beker, AK Partili belediyelere de çağrıda bulunarak, “Benim size tavsiyem Kahramankazan Belediye Başkanının yaptığını yapın. Başta sen yap grup başkanısın başkanım. 50 bin tane ekmek al vatandaşımıza ver. Biz sana cuma günü burada teşekkür edelim” dedi.

Mecliste halk ekmek tartışması: Kuyrukların sorumlusu kim?