Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bisiklet sporcusu Mariia Sukhopalova, Almanya’nın Aalen kentinde düzenlenen Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası’nın son etabında üçüncü olarak genel klasmanda şampiyonluğa ulaştı. Sezon boyunca gösterdiği performansla toplam 270 puana ulaşan Sukhopalova, dünya kupası şampiyonluğunu ilan etti.
Sakarya ve Polonya etaplarının ardından Almanya’daki yarışlarda da ilk üçte yer alan Sukhopalova, elde ettiği puanlarla genel klasman liderliğini koruyarak şampiyonluk unvanını kazandı. Daha önce MTB Eliminatör Dünya Şampiyonluğu bulunan sporcu, bu sonuçla kariyerinde ilk kez Dünya Kupası şampiyonu oldu.

Başarıya ilişkin açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, sporcunun genel klasman liderliğini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi:
“Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası yarışlarını topladığı puanlarla genel klasman lideri olarak tamamlayarak Dünya Kupası şampiyonu olan sporcumuz Mariia Sukhopalova’yı yürekten tebrik ediyoruz. Sakarya’da spora yapılan yatırımların uluslararası arenada böylesine önemli başarılarla karşılık bulması, şehrimiz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Elde edilen bu şampiyonluğun, Sakarya spor tarihine unutulmayacak bir başarı olarak geçeceğine inanıyoruz.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da Mariia Sukhopalova’yı, antrenörlerini ve teknik ekibi elde ettikleri sonuçtan dolayı kutlayarak tebriklerini iletti.























