Mansur Yavaş’tan Altınok’a: Neyi saklıyor, neyi kaçırıyor bilmiyorum

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben mal beyanımı açıkladım ve bütün belediye başkanlarının açıklamasını da istedim. Sonuç itibariyle rakibim mal beyanının sadece bir kısmını açıklamış, ortaya çıktı. Neyi saklıyor, neyi kaçırıyor bilmiyorum. Net olmak lazım, dürüst olmak lazım. Artık çamur üstüne çamur atacağız diye uğraşıyorlar.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elmadağlılarla iftar sofrasında buluştu. 

“FARKLI BİR BELEDİYECİLİK UYGULADIK”

Beş yıl boyunca farklı bir belediyecilik uyguladıklarını belirten Yavaş, “Betona, plastiğe değil, yeşile yatırım yaptık. Kalkıp proje yapıyoruz diye çöp projelere para ayırmak yerine vatandaşımızın asli ihtiyacı neyse ona yatırım yaptık. Onlar ‘Yerin altına yapılan yatırımlar görünmüyor’ diyor ama Çamlıdere’den Elmadağ’a suyu getirmek bize nasip oldu. Zaman zaman Hasanoğlan’dan şikayetler geliyordu ‘Suyun damlası yok’ diye. Allah’a çok şükür bunu çözdük” dedi.

“ÇÖP PROJELER ASLA BELEDİYECİLİK DEĞİLDİR”

2 buçuk milyar lira maliyetle tamamlanan Polatlı İçme Suyu Hattı projesi ile Çamlıdere’den Polatlı’ya da su getirdiklerini hatırlatan Yavaş, “Siz vatandaş susuzluktan kıvranırken proje yapıyorum diye çöp projelere para ayırırsanız bunun adı asla ve asla belediyecilik değildir. Yine ben destek oluyorum diye sadece kendinizden bir sürü partiliniz, bazı iş adamlarınız zengin olurken, fakir kalan halka götürüp paket dağıtıp, göstere göstere fotoğraf çekip sen de bununla yetin der gibi bir politika belediyecilik uygularsanız, bunun adı belediyecilik değildir” ifadelerini kullandı.

“Beş yıldır Ankara’da herkes sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anladı” diyen Yavaş, Başkent Kart aracılığıyla 200 bin aileye nakit, doğal gaz ve et desteğinde bulunduklarını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini kaydetti. Keçiören’de ihtiyaç sahibi 50 bin aileye destek olduğunu belirten Yavaş, rakibinin Şubat ayında 2, Kasım ayında ise 11 kişiye destekte bulunduğunu söyledi.

“NEYİ SAKLIYOR, NEYİ KAÇIRIYOR BİLMİYORUM”

Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı sergileyerek eski zihniyeti değiştirdiklerini ifade eden Yavaş, çekinmeden mal beyanını da açıkladığını anımsatarak şunları söyledi:

“1999’dan, Beypazarı Belediye Başkanlığımdan beri benim bütün hesaplarımı inceleyebilirsiniz diye iddialı şekilde konuşuyoruz. Ben mal beyanımı açıkladım ve bütün belediye başkanlarının açıklamasını da istedim. Sonuç itibariyle rakibim mal beyanının sadece bir kısmını açıklamış, ortaya çıktı. Neyi saklıyor, neyi kaçırıyor bilmiyorum. Net olmak lazım, dürüst olmak lazım. Artık çamur üstüne çamur atacağız diye uğraşıyorlar. Suçluluk psikolojisi içerisine girdiler. Nereye gidersem gideyim insanlar işsizlikten bahsediyorlar. Her gittiğim toplantıda çocuğuna iş arayan onlarca ailenin notu var.”

“ÇOCUKLARINIZ MEMUR OLURKEN KPSS SINAVINA GİRDİLER Mİ?”

Rakibinin “Ben Keçiören Belediye Başkanı olduktan sonra zengin olmadım” sözlerine de değinen Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Ailesi dahi, kız kardeşi dahi ‘Mal beyanının tümünü açıklamadı’ diyor. Görüyoruz ki bu kadar insan işsizken, bu kadar da serveti varken Allah daha ziyade etsin gözümüz yok. Ben soruyorum kendisine; iki çocuğunuz devlet dairesine memur olurken KPSS sınavına girdiler mi? Kaç puan aldılar? Sizinki evlat, buradakilerin nedir? Buradaki ailelerin işsiz çocukları nedir? Çok mu ihtiyacı vardı çocuklarınızın? İki benzinlik de onların üstüne yapsaydınız.”

“BU KUL HAKKINI ÖDEYEMEZSİNİZ”

Kamu kurum ve kuruluşlarında mülakat uygulamasının kaldırılacağına dair verilen sözü hatırlatan Yavaş, “Söz verdiler ’Mülakatı kaldıracağız’ diye. Mülakat falan kalkmıyor. Böyle torpilli insanlar işe giriyor. Tekrar soruyorum; siz Keçiören Belediye Başkanı olmasaydınız çocuklarınız KPSS’siz girebilecekler miydi? Bu kul hakkıdır. Bırakın servetinizin nereden gelip gelmediğini, bırakın saklayıp saklamadığınızı. Siz bu kadar işsiz varken kendi çocuklarınızı eğer KPSS’siz bir şekilde memur yaptıysanız bu kul hakkını ödeyemezsiniz. Kalkıp ondan sonra, şeffaf olmadan ‘Ben Ankara’yı yöneteceğim’ diyorsunuz, yönetemezsiniz. Ve Ankara halkı bunun cevabını sandıkta verecek. Ankara halkı Mansur Yavaş belediyeciliğini sevdi. Ankara halkı bunu sandıkta onaylayacak ve inşallah bu şekilde şeffaf davranmayanlar da siyaset sahnesinden yok olup gidecekler” ifadelerini kullandı.

“BELÇİKA’YA GİDİN O TERÖRİSTLERİN TÜRKLERE SALDIRMASININ ÖNÜNE GEÇİN”

Yavaş, Belçika’da terör örgütü PKK destekçilerinin Türk mahallelerine gidip orada yaşayan Türklere saldırılarını lanetleyerek şunları kaydetti:

“Hepsini lanetliyoruz. Peki bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanımız. Nerede? Buradaki adaylarına oy istemekte… Bence derhal Belçika’ya gidin o teröristlere ne yapıyorsanız yapın Türklere saldırmasının önüne geçin.”

“ADİL OLACAKSINIZ, OLMAK ZORUNDASINIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borçlarını açıklamasının adil olmadığını ifade eden Yavaş, “Rakibime oy istemek için 3 tane Cumhuriyet Halk Partili belediyenin sigorta borcunu açıklamış. Sayın Bakan dürüstseniz 30 Büyükşehirin 30’unun da sigorta borçlarını açıklayın. Adil olacaksınız. Adil olmak zorundasınız. Biz nasıl alacağımızı da, borcumuzu da açıklıyorsak siz de bu konularda açıklama yaparken taraftar olamayacaksınız” şeklinde konuştu.

“REKOR OYLA SEÇİLİYORUZ”

Elmadağ’a seçim çalışmalarında kullanılmak üzere kiralanan araçla geldiğini vurgulayan Yavaş, “Her gelişimde buraya bir minibüs, bir şoför, bir korumayla geldim. Ne çakarlı araçlar ne konvoylar yoktu. Artık bu anlayışı çöpe koymanın zamanı geldi. Ankara’nın birçok ilçesinde seçimi alıyoruz. Allah nasip ederse rekor oyla da seçiliyoruz” dedi.

“HASANOĞLAN İÇİN YENİDEN YAZI YAZACAĞIM”

Yavaş, Hasanoğlan Köy Enstitüsü için de “Projesi bizdeydi. Gazete haber yaptı; ‘Mansur Yavaş Hasanoğlanı gezdi, Hasanoğlan Köy Enstitüsü restore edilecek. İhaleye çıkıyor’ diye. Aynı hafta elimizden aldılar, ‘Biz yapacağız’ diye. Halbuki başlı başına Hasanoğlan’ı turizm merkezi yapacak bir projeydi. İnşallah bu dönem tekrar ‘Ya yapın ya da verin ben yapayım yeter ki çürütmeyin’ diye yazı yazacağım” bilgisini vererek konuşmasını sonlandırdı.

Mansur Yavaş’tan Altınok’a: Neyi saklıyor, neyi kaçırıyor bilmiyorum