Malatya’da Venk Şapeli’ne yerinde inceleme

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamurlu Mahallesi’nde bulunan Venk Şapeli çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

MALATYA (İGFA)- Malatya’da düzenlemeleri çalışmaları tamamlanan Venk Şapeli’ni yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, insanlığın ortak değeri olan kültürel mirasları bir bir ayağa kaldırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Çamurlu Mahallesi’nde bulunan ve 1670 yılında inşa edilen Venk Şapeli düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Proje Şube Müdürü Gökçek Poyraz, gerekli kurul onayları sonrasında 3 ay gibi kısa bir sürede çevre düzenlemesini tamamladıklarını belirtti. 

Malatya’daki tüm tarihi eserlerin kümbetler, hanlar, hamamlar, camiler, türbeler, ziyaretler, şapeller, kiliseler, kışlalar, surlar, namazgâhlar gibi eserlerin hepsini ayağa kaldırmaya gayret ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “2012 yılında dönemin Valisi Ulvi Saran zamanında restore edilmiş fakat çevre düzenlemesi ile birlikte gerekli çalışmalar yapılmamıştı. Hem çevre düzenlemesi ve orada bulunan mezar ve türbenin yeniden düzenlenmesi ve buraların çimlendirilmesi ile çiçeklendirilmesi noktasında çalışmaları arkadaşlarımız başlatmış ve bitirmişler. Şu anda ekim sürecine girmişler. Bu kültürel mirasımızın da Malatya’mıza ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’da Venk Şapeli’ne yerinde inceleme