1. Haberler
  2. Gündem
  3. KUYU-4 operasyonlarında 62 şüpheli yakalandı

KUYU-4 operasyonlarında 62 şüpheli yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası uyuşturucu madde ticareti ve suç gelirlerinin aklanmasına yönelik gerçekleştirilen KUYU-4 operasyonlarında 62 şüphelinin yakalandığını 3 ton 367 kg. uyuşturu ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul merkezli olarak yürütülen operasyonlar, Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir’i kapsayan geniş bir alanda gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 4 ayrı organize suç örgütüne darbe indirildiğini belirtti. Bu örgütlerin elebaşıları olan Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın yakalandığını açıkladı. Yakalanan 62 şüpheli arasında örgüt liderlerinin de bulunduğu belirtildi.

Operasyon Detayları ve Ele Geçirilen Maddeler

Birbirleriyle bağlantılı bu 4 suç örgütünün, Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden temin ettikleri uyuşturucuları ülkemize ve Avrupa ülkelerine naklettikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu ele geçirilen toplam uyuşturucu miktarının 3 ton 367 kilogram olduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında:

  • 200 adet taşınmaz malvarlığı,
  • 85 adet motorlu araç,
  • 30 adet şirkete ait ortaklık payları ve
  • Bütün bankacılık varlıklarına el konuldu.

Ayrıca, 13 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet para sayma makinesi, çok miktarda döviz, Türk Lirası ve çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bu mal varlıklarının toplam değerinin 11 milyar TL olduğu açıklandı.

Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ister uluslararası olsun, ister ulusal olsun ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek” diyerek uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

KUYU-4 operasyonlarında 62 şüpheli yakalandı
Yorum Yap