“Koşabiliyorken Koş”

featured
service

Akyurt Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “Koşabiliyorken Koş” etkinliği öğrenci, öğretmen, sporcu ve idarecileri buluşturdu.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Yurtoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirağ ve Halk Eğitim Müdürü Ali Işık etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

Etkinlik kapsamında ilçedeki Kültür Park’tan Şehir Stadı’na kadar yürüyüş yapıldı, ardından spor alanında çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.

“SAHASIZ ŞAMPİYON”

Etkinlikte konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş “Yıllar önce biz bu tür imkanlara sahip değildik. Akyurt’ta spor yapılabilecek alan yoktu. Hatta 1990’lı yıllarda ben Akyurtspor’u çalıştırırken şimdi Belediye binamızın bulunduğu yerde bir kavaklık vardı. O kavaklıkta yer alan 3 tane direğin ışığında akşam idman yapıyorduk. O sene Ankara Amatör Liginde şampiyon olduk. Hürriyet gazetesi “Sahasız Şampiyonlar” başlığı atmıştı. İlçemiz 15 yılda adeta bir köy görüntüsünden, Ankara’ya entegre olmuş bir ilçeye dönüştü. İnşallah önümüzdeki yıllar içerisinde çok daha iyi imkanlara sahip olacağız. Bunu spora da yansıtacağız. Saha bulamazken artık kapalı spor salonları, açık futbol sahaları, tribünler ve halı sahalar ile okçuluk, tekvando, judo, eskrim ve badminton faaliyetlerinin yapıldığı bir ilçede yaşıyoruz. Gençken spora ihtiyacımız yok diye, yaşlanınca da zaten yapamayız diyerek spordan uzak duruyoruz. Sporu bir yaşam biçimi haline getirirsek daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olacağımıza inanıyorum. Spor kötü alışkanlıklardan da uzak tutar.” dedi.

Başkan Ayantaş’ın konuşmasının ardından masa tenisi maçı, tekvando gösterisi ve tam saha futbol maçı yapıldı. Eski futbolcu olan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş yeşil sahalardaki yeteneğini etkinlikte de gözler önüne serdi.

"Koşabiliyorken Koş" 1
“Koşabiliyorken Koş”