1. Haberler
  2. Yerel
  3. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Desteği: 242.000 Kilogram Tohumla 24.200 Dekar Alan Ekildi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Desteği: 242.000 Kilogram Tohumla 24.200 Dekar Alan Ekildi

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarıma ve tarımsal projelere desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda, 31 ilçedeki çiftçilere bitkisel ve hayvansal üretimlerini artırmak, kaba yem açığını kapatmak ve kendi kaba yemlerini üretmelerini sağlamak amacıyla yüzde 50 hibe destekli Macar fiği tohumu dağıtımı yapıldı.

242.000 Kilogram Tohum Dağıtıldı

Toplamda 242.000 kilogram sertifikalı Macar fiği tohumu desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede 24.200 dekar alanda ekim yapılmasını sağladı. Ziraat mühendisleri tarafından üretimden hasada kadar çiftçilere teknik destek de sunuldu.

Macar Fiği Kuraklığa Dayanıklı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Macar fiğinin kuraklığa dayanıklı olması nedeniyle Konya Ovası için uygun bir bitki olduğunu ve kıraç arazide az su tüketen bitkilerle karışım yapılarak ekim yapılması sayesinde fazla su tüketiminin önüne geçildiğini ifade etti.

Hayvansal Üretimde Girdi Maliyetleri Düşecek

Altay, bu sayede verimli hayvancılık ve hayvansal üretimde girdi maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olarak, çiftçilere ve milli ekonomiye katma değer sağlandığını vurguladı. Altay, hemşehrilerin gelirlerinin artırılması ve ilçelerin kalkınması için desteğin artırılarak sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Çiftçiler Memnun

Konya’nın Kavak Mahallesi’nde Macar fiği tohumu desteğinden faydalanarak ekim yapan çiftçiler, hasat yaptı. Tohumların kalitesinden ve desteklerden çok memnun olduklarını belirten çiftçiler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Macar Fiği Tohumu Desteği: 242.000 Kilogram Tohumla 24.200 Dekar Alan Ekildi
Yorum Yap