1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Kocaeli’de SEKA Kağıt Müzesi’nde Uluslararası Müzeler Haftası Kutlanıyor

Kocaeli’de SEKA Kağıt Müzesi’nde Uluslararası Müzeler Haftası Kutlanıyor

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Kağıt Müzesi’nde düzenlediği etkinliklerle Uluslararası Müzeler Haftası’nı kutluyor.

Her yıl 18 Mayıs’ta başlayan ve bir hafta boyunca devam eden Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Kağıt Müzesi’nde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında, sergi açılışları, oda orkestrası konseri, yazar söyleşisi ve atölye çalışmaları yer alıyor.

Etkinlikler, SEKA Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’nde düzenlenen kokteyl, sergi açılışları ve oda orkestrası müzik dinletisiyle başladı. Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Müzeler Şube Müdürü Taha Hülagü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve beraberindeki heyet, üniversite öğrencilerinin hazırladığı eserleri inceledi.

Kocaeli'de SEKA Kağıt Müzesi'nde Uluslararası Müzeler Haftası Kutlanıyor 1

Rektör Cantürk’ten Destek Mesajı

Sergi açılışında konuşan Rektör Cantürk, “Biz daha çok araştırma üniversitesi olacağız diyoruz ama sanat olmadan da hiçbirinin anlamının olmadığının da farkındayız. O yüzden sizin tüm aktiviteleriniz bizim için önemli. Ellerinize sağlık bu tasarım ve afişler gerçekten çok güzel. Daha güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum” dedi.

Üniversite Öğrencilerinin Eserleri Sergileniyor

Projenin yürütücülerinden Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Begüm Savçın ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Buradaki etkinliğimizde İç Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz İzmit’in göz bebeği olan SEKA Kağıt Müzesinde, mekandan esinlenerek tasarımlar gerçekleştirdi. Grafik Bölümü öğrencilerimiz ise ülkemizde bulunan müzelerin afiş tasarımını yaptı. Fotoğraf Bölümü öğrencilerimiz kağıttan tasarımları takip edip kağıttan hikayeler oluşturdu ve dijital bir sergi hazırladık.”

Kocaeli'de SEKA Kağıt Müzesi'nde Uluslararası Müzeler Haftası Kutlanıyor 2

Söyleşi ve Atölye Çalışmaları Devam Edecek

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs Perşembe günü saat 14.00-15.00 saatleri arasında Yazar Şermin Yaşar’ın söyleşisi gerçekleşecek. 24 Mayıs Cuma günü ise film gösterimi, Arkeolojik Kazı, Taş Boyama, Çömlek, El Yapımı Kağıt ve Sikke Basımı gibi atölye çalışmaları ile devam edecek. Akademi, sanat, siyaset ve birçok farklı çevreden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler yapılan çekiliş ile sonlandırılacak.

Kocaeli’de SEKA Kağıt Müzesi’nde Uluslararası Müzeler Haftası Kutlanıyor