Kocaeli İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit alanı Canlandırma Projesi devam ediyor

featured
service

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit alanı Canlandırma Projesi kapsamında, İzmit’in tarihi ve turistik dokusunu daha görünür hale getirerek insanların hizmetine sunma çalışmaları titizlikle sürüyor.

KOCAELİ(İGFA) –İzmit Belediyesi 14 Temmuz 2021 tarihinde ‘Büyük bir mirasın altına imza atıyoruz’ başlığı ile Kayıp Şehir Nikomedya’yı gün yüzüne çıkarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Müze Müdürlüğü ile protokol imzaladıktan sonra çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. Çukurbağ kazılarında yapılan çalışmalarda önemli bulgulara ulaşılırken İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kent kültürünü ortaya koyabilmek adına aynı tarihlerde başka bir çalışma daha başlattı. 

İzmit Belediyesi Kapanca Sokak, Akçakoca Meydan, Saatçi Ali Efendi Konağı ve Atatürk Evi bölgelerinde 16’sı belediye mülkiyetinde 3’ü farklı kurumlardan tahsis edilmiş toplam 19 yapının sorumluluğunu üstlendi. Söz konusu 19 yapıdan 14 tanesinin yapısal koruma işlemleri ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. 

Kocaeli İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit alanı Canlandırma Projesi devam ediyor