Kente ve metroya yakın olacak

featured
service

Fuar alanının Akyurt’a yapılmasından vazgeçilme nedeni olarak bölgenin kent merkezine uzak olması ve metro ulaşımının olmaması gösteriliyor. Bu iki kriteri taşıyan yeni yer aranıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün katıldığı ATO’nun ödül töreninde başkentte yapılacak olan yeni fuar alanının daha önce planlanan yer olan Akyurt dışında bir yere yapılacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akyurt’tan vazgeçmesinin en dikkat çekici iki sebebinin, bölgenin hem kent merkezine uzak hem de metro ulaşımı için elverişsiz olması olduğu ifade edildi. Başkentte yapılacak fuar alanı için yeni yer arayışına geçen ortaklar, kent merkezinde ve metroya yakın bir alan üzerinde çalışma yürüyor.

METRO SORUNU

SABAH Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık’ın TRT Radyo Haber’de sunduğu programa katılan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Şuanda yeni belediye başkanımızla yakaladığımız bir sıcaklık var. Kendisine çok teşekkür ediyorum bu anlamda. Fuar alanı konusunda benim üzerime düşen her ne varsa yapmaya hazırım dedi. Bu bizi çok mutlu etti. Biz fuar alanı üzerine bir çalışma yaptık ve maliyetleri düşürdük. Yerle ilgili bir problem var… Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Demek ki onun da dikkatini çekmiş. Metro hattını oraya taşıyamadık. Metro olmadan problem yaşanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Kentte fuar için gelenlerin esnafa ve tüccara büyük katkı sağladığını belirten Başkan Gürsel Baran, “Aslında fuar alanının şehir merkezinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim isteğimiz fuara gelen insanlar Ankara’ya katkı sağlamasıdır. Ankara’da alışveriş merkezlerine gitsinler, kenti gezsinler, Ankara’da taksiye binsinler, Ankara’da restoranlara gitsinler ama fuar için gelenler şehrin içinde bulunsunlar, şehrin tamamına katkıda bulunsunlar” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA POTANSİYEL VAR

Ankara’da fuarcılık için büyük bir potansiyel bulunduğunu belirten Baran, “Geçtiğimiz günlerde Frankfurt şehrine gittik. Frankfurt şehri dünyanın en büyük 3. fuarcılık şehri… İnanın fuar olduğunda birkaç ay önceden uçak bileti almadığınızda o şehre gitmeniz mümkün olmuyor. Birkaç ay önceden rezervasyon yaptırmadığınızda otellerde yer bulamıyorsunuz. Almanya fuar turizminden inanılmaz bir gelir elde ediyor. Biz bunu Ankara’da yapabilir miyiz? Ankara’nın fazlasıyla böyle bir potansiyeli var. İnşallah yakın bir süreçte bu potansiyeli harekete geçireceğiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla 2018 yılı sonuna kadar fuar alanı meselesinin çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

MAKAS TALEBİ YAPILMIŞTI

Yapımı adeta yılan hikâyesine dönen fuar alanına son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuar alanı yapılması için bir yıl süre verirken proje ortakları, aranan kriterleri taşıyan yeni bir yer arayışına başladı. Daha önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la görüşen ortaklar, burada Otonomi ile fuar alanı arasında kalan Esenboğa Metrosu’nda fuar yeri için ayrı bir ray hattı çekilmesini talep etmişti.
Kente ve metroya yakın olacak

Yorumlar kapalı.