Kemal Okuyan: Maçoğlu’nun başka yerden adaylığı gündemde

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP) dün yayınladığı “Komünist Belediyecilik” başlıklı açıklaması ile yerel seçimlere ilişkin tavrını ortaya koymuştu. 

Bugün Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan Cumhuriyet TV canlı yayınında Beste Çelik’in sorularını yanıtladı. 

Maçoğlu’nun Yeniden Adaylığı Gündemde

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yeniden adaylığı konusunda konuşan Okuyan “Evet, Maçoğlu’nun başka bir yerden adaylığı da gündemde ama henüz bağlanmış bir mesele yok. Sonuçta hep beraber geride bıraktığımız dönemin bir muhasebesini yapıyoruz. Bu muhasebe düşündüklerimizi, hedeflerimizi yerine getirdik mi bunu da içeriyor. Daha geniş ölçekli, Türkiye’de kazanılacak başka belediyelerle beraber neler yapılabilir bunları da içeriyor. Hep beraber bir değerlendirme içerisindeyiz. Başka siyasi yapıların desteği, katılımı, işbirliği ile ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Ama çok uzun bir süre geçmeden bu konu bir netlik kazanacaktır.” dedi

Yerel seçimlerde yeni bir ittifak mümkün müdür sorusuna, ittifak sözcüğünü rastgele kullanmak istemiyoruz diyen Okuyan, gündemde olan şey işbirliğinin diye ekledi. 

“Yani solun, devrimci hareketlerin birbirine alan açması, birbirine yardımcı olması. Sayın Maçoğlu’nun adaylığı söz konusu olduğunda bu geniş bir işbirliğini kapsayacaktır. En azından umudumuz bu noktada.”

Yayında öne çıkan başlıklar şöyle:

Yerel Yönetimlerle Bu Düzen Değişmez

Yerel yönetimlerden biz bu düzeni değiştiremeyiz. Çünkü bu düzen siyasi iktidarla ilgili bir mesele. Ama bu gerçeğin arkasına gizlenip elimiz kolumuz bağlı, yerel yönetimlerin hiçbir yetkisi yok demek de büyük bir hata olur. Komünist belediyecilik, sorumlu olunan alanda halkın ve toplumun çıkarlarını, emekçilerin haklarını gözeten, çevreyi, tarihi, kültürü güçlendiren, koruyan bir yaklaşım. Ranta, özel şirketlerin, holdinglerin çıkarlarına tamamen kapalı bir belediyecilik anlayışı. Bunu komünistler dışında kimse yapamaz.

Hatay Defne’de İddialıyız

Bu seçimlerde Parti olarak hedeflediğimiz bazı noktalar var. Bir tanesi zaten açık bir şekilde ortada. Hatay’ın Defne ilçesinde iddialıyız ve bu iddiayı, çalışmalarımızı biz depremden önce başlatmıştık. Biz komünistlerin bir yıkımı nasıl ayağa kaldırabileceklerini, komünistlerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz.

Kemal Okuyan: Maçoğlu’nun başka yerden adaylığı gündemde