Kayseri’den suya 400 milyonluk yatırım

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Entegre Kentsel Su Yönetimi çalışmaları kapsamında KASKİ tarafından düzenlenen Paydaş Katılım Çalıştayı’na katılarak, 3 yılda 400 milyon TL harcanarak gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Başkan Büyükkılıç, sağlıklı ve kaliteli içme suyu için gayret gösterdiklerini, büyük gayretle, iyi niyetle ve uzman bir ekip anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Bir otelde düzenlenen Sürdürülebilir Şehirler Projesi, Kayseri İli Entegre Kentsel Su Yönetimi (EKSY) Planı Oluşturulması İşi kapsamında Paydaş Katılım Çalıştayı’na Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İlbank Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Üniversite rektörleri, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası yetkilileri, Ziraat Odası temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, KASKİ Genel Müdür Özgür Özdemir ile Kahramanmaraş ve Malatya’dan davetliler katıldı.

Çalışmalara gayretle, iyi niyetle, uzman bir ekip anlayışı ile devam ettiklerini anlatan Başkan Büyükkılıç, “Gerek içme suları gerek kanallar gerekse yağmur suları ile şehrimizi günün koşullarına uygun geleceği düşünen yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 33 adet konvansiyonel ve 49 adet Doğal Atık Su Arıtma Tesisi’nde 2021 yılında 70 milyon metreküp atık su arıttık. Atık su arıtma çamurundan da 2 milyon 817 bin 28 metreküp biyogaz üreterek, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de ekonomik değeri 5 milyon 184 bin 450 TL olan elektrik enerjisi elde ettik” diye konuştu.

Memduh Büyükkılıç, 2019, 2020 ve 2021 yılları içerisinde Kayseri genelinde KASKİ marifetiyle gerçekleştirdikleri altyapı yatırımları için 400 milyon TL civarında harcama yaptıklarının altını çizdi.

KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir de çalıştayda KASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili detaylı sunum yaptı.

Kayseri’den suya 400 milyonluk yatırım